Når budskabet ikke kan gennemhulles…

Når budskabet ikke kan gennemhulles, så er der én ting tilbage: at skabe miskredit om personen som skriver. Den slags ses flere steder — både i den politiske og religiøse verden. Nogle tror de kan overbevise folk om at stemme på sig ved at devaluere modpartens person. Når den slags gøres groft nok opstår den modsatte sympati, men det generer ikke den rendyrkede propaganda-bruger.

Den rendyrkede pessimist ser nemlig verden i ét enkelt perspektiv — hans eget. Han vil aldrig tro på, at det manglende svar (fordi man ikke vil værdige et negativt spørgsmål et svar) kan være bedre end mudderkastningen. Når han selv lader sig provokere vil han selv bruge provokationen.

Når du derfor lader idioter være idioter, og lader dem pløje deres egne marker, så er det et svaghedstegn i deres øjne. Dog ville det være langt mere tidskrævende – og rent faktisk naivt – at tro, at du nogensinde kan ændre modpartens adfærd via fornuftige metoder.

Gælder dette mon også i religionens verden?
Som jeg var inde på i mit tidligere indlæg er der forskningsprojekter som nogle helst ikke rør ved. Grundene kan være mange, men det samme gælder såmænd denne blog. Jeg kunne sagtens afskrive alle kristne og deres tro, men da jeg véd hvordan jeg selv kom til erkendelse af at der var noget galt, hvorfor skulle jeg så være så hjerteløs at “gemme” informationen? Det er mere kærligt at dele med dem som gerne lytter.

Det står enhver frit for at læse bloggen eller lade være. Er der noget du mener er faktuelt forkert kan du bruge kommentar-feltet. Er der noget du gerne vil sige kan du også bruge kommentar-feltet. Jeg ser en kæmpe udfordring i at præsentere den viden jeg har for andre – at dele min viden. Jeg gør det gerne, omend jeg erkender, at det ikke er alle der helt forstår hvorfor der er nogen der “gider” beskæftige sig med dette. Det er jo deres valg. Jeg forstår jo heller ikke hvorfor folk gider at se mændenes håndbold-VM, selvom jeg gerne ser kvinderne spille. Altsammen et spørgsmål om valg. Det er den slags livet er fuldt af. Både i går, i dag og i morgen.

Sørg for at du vælger fornuftigt når du sorterer hvad du gider, og hvad du ikke gider. God weekend. 🙂

Leave a Response