Kom i gang med din blog

Flere har spurgt hvordan de kommer i gang med deres egen blog. Jeg vil da meget gerne uddybe mulighederne. De to mest brugte er enten:

  • at lægge sin blog på blogger.com
  • at lægge sin blog på sit eget domæne

At lægge sin blog på blogger.com

Nogle vælger at lægge sin blog på blogger.com fordi de ikke lige har pengene til at oprette et webhotel. Mange TROR det er ufatteligt dyrt, men det er faktisk ikke tilfældet som vi vil se nedenfor.
Til gengæld kan der godt være en fordel i at ligge på et sted som blogger eller blogspot. Jeg har flere blogs på det sted, herunder disse blogs:

  1. Ugens Vitser — http://ugensvitser.blogspot.com/
  2. Henrik Bluncks politiske blog — http://politisk-blog.blogspot.com/
  3. Shop & Spar — http://shop-og-spar.blogspot.com/
  4. Genfind kontrollen over dine penge — http://genfind-kontrol-over-dine-penge.blogspot.com/

Ugens Vitser som eksempel på topplacering


Som du kan se ovenfor er min blog på Blogger/Blogspot det første søgeresultat der kommer frem når du søger på ordene “ugens vitser” (uden gåseøjne) i Google. Ved søgning på Yahoo har jeg de første to pladser ved samme søgning, endda med en vits om læger uden grænser som første placering. 🙂

Den politiske blog
Endnu et eksempel er også min politiske blog, som ved søgning på ordene “politisk blog” har en niendeplads. Det er stadig blandt top-ti iblandt over 1 million anslåede søgeresultater.
Det KAN altså lade sig gøre at score højt, også selvom man ikke har sin blog på sit selvstændige domæne.

At lægge sin blog på sit eget domæne

Når du så til gengæld vælger at lægge din blog på dit helt eget domæne så er der jo en ret så logisk bagtanke. Blandt andet at du selv kan styre ALLE elementer på din blog. Får du lyst til et nyt tema på din WordPress-blog kan du hente et gratis, udpakke zip-filen og dernæst uploade det hentede tema til det rigtige bibliotek. Vupti så er hele udseendet anderledes.

På blogger.com kan du også skifte temaet, men der er relativt FÅ temaer at vælge imellem, og du har ikke den samme mulighed for at gå bagom kodningen og tilrette alt på nær samme måde som ved at have det på sit eget domæne. Det samme gælder når du eksempelvis vil skrive indlæg forud for sin tid. Selvom du sætter et indlæg til at udkomme næste søndag og et andet til næste torsdag vil du opleve, at du med blogger.com får den dato på hvor du skrev og gemte artiklen oprindeligt. Den slags detaljer kan nogle leve med, og andre kan ikke.

Eget domæne eller flere blogs på samme domæne?

Nogle anbefaler eget domæne til hver eneste blog – den såkaldte tanke om mini-sites uden alt for mange valg for den besøgende, men faktisk kan du sagtens lave en forside der introducerer dine skriverier på f.eks. domænenavnet www.mitnavn.dk. Under dette domæne kan du så f.eks. lave biblioteker med hver sit tema.

Dette har jeg bl.a. gjort med mit hierarki, som bl.a. består af følgende blogs UNDER familiedomænet:

  1. Vores private blog — http://www.blunck.dk/blog/
  2. Denne blog (Tjen penge i din fritid — http://www.blunck.dk/tjenfritid
  3. Effektiv Marketing & Kommunikation — http://www.blunck.dk/effektiv-marketing/
  4. An Insider’s Information Blog About France — http://www.blunck.dk/france/
  5. Kristendommens Mangler — http://www.blunck.dk/kristendommens_mangler/
  6. My Earning Money Online blog — http://www.blunck.dk/earning-money-online/
  7. Henrik Blunck Loves Apple Mac — http://www.blunck.dk/loves-apple-mac/

Sig til hvad du mangler at vide mere om

Du er vekommen til at bruge kommentar-feltet til at fortælle hvad du mangler at vide mere om. Jeg vil meget gerne udbygge temaet, hvis der er interesse for det.


Leave a Response