Kristne friskoler skal bakke op om ligestillingen

Efter nyheden om den kristne friskole, der meldte afbud til gudstjeneste, fordi præsten var kvinde, kan man godt undre sig en smule over hvordan medierne håndterer spørgsmålet om friskoler. Hvis det havde været en muslimsk friskole, havde mange råbt højt. Det så vi senest i diskussionen om håndtryk ved statsborgerskabs-ceremonien…

Det er en demokratisk værdi her i landet, at der er ligestilling mellem kønnene. At der så er kredse, som ikke vil anerkende kvindelige præster er bare endnu et søm i den ligkiste, som folkekirken er ved at nedlægge sig selv med.

Vores børn skal ikke vokse op i sexistiske og chauvinistiske miljøer hvor et køn er bedre end et andet. Punktum!

Vi må og skal tage debatten i forhold til kristne fri- og efterskoler, for det er bare ikke i orden, at vi godt tør tage debatterne når det gælder udenlandsk inspirerede skoler, men forbigår dette emne pga konfliktskyhed. Vi må og skal stå ved de værdier, samfundet er bygget op af, og her gælder i særdeleshed også ligestillingen mellem kønnene.

Jeg husker godt, da vi som familie én gang besøgte vores biologiske onkel (farbror) og tante. Næsten alt var som i en almindelig familie, bortset fra at vi på forhånd fik at vide, at vi SKULLE tale pænt – fordi selv et ‘sgu’ eller andet i den milde afdeling ikke var velset, da denne farbror var adopteret til en indremissionsk familie. Det levede vi da fint med, og vi passede ekstra på…

Dog husker jeg, at vi børn blev bedt om at forlade stuen da tv-avisen kom på skærmen, og det var jeg – selv i min meget unge alder – temmelig utilfreds med og overrasket over.

Jeg har fulgt med i nyhederne lige så længe jeg kan huske, også ud fra devisen, at de grumme ting i verden ikke bliver kønnere af, at man gemmer sig for dem, og jeg har altid kunne skelne mellem hvad der foregik i Afghanistan (da russerne dengang i 70’erne var i krig med landet) eller i Afrika – og så begivenhederne herhjemme, hvor vi har nydt en relativ fred siden 2. verdenskrig.

Det skaber grobund for sekterne når intolerancen får fodfæste. Så kan sekter prædike alt fra homofobi til forældede kønroller helt uden at blive udfordrede, og det bør kalde på politikernes handling, hvis de virkelig vil sætte handling bag det at ville forsvare danske værdier. Vi skal ikke finde os i at menneskerettighederne bliver trådt under fode. Alle er lige uanset race, religion, politiske holdninger, seksualitet, alder, højde/drøjde m.v.

Fortsat god dag til alle bloggens læsere. 🙂

Leave a Response