Tanker midt i et folketingsvalg…

Nogle kristne vil påstå, at Kristendemokraterne repræsenterer det “kristne” perspektiv i forhold til de politiske partier.

Jeg vil alene indskyde den fodnote, at jeg i så fald godt forstår HVORFOR de ikke er kommet over spærregrænsen. 🙂
Når det er sagt, så undres jeg virkelig over, at onsdagens partileder-debat slet ikke vakte til eftertanke hos Kristendemokraterne. De fik spørgsmålet: “Hvorfor skal I ind? Hvilken forskel vil I gøre?” Formanden kunne ikke besvare, men talte udenom. Der har været RIG lejlighed til at tænke over hvilke to-tre områder man især ville gøre en forskel på, men man tages åbenbart med bukserne nede, snorksovende. Kan det undre, at man så ikke vil kunne mønstre en politik som blot kan kravle over de 2%-spærregrænse?

Andre vil diskutere hvorvidt der overhovedet var brug for en spærregrænse. Til det kunne man godt påstå, at enhver som selv kunne løfte et egentligt kredsmandat skulle have adgang til Christiansborg. Det er en diskussion man passende kan tage når der skal revideres både valg- og evt. grundlov en dag ude i fremtiden.

Anyway. Hvad er det lige de “kristne” vil i folketinget? Det kan de vist kun selv give svaret på, omend det synes at være som med resten af kristendommen: en masse tåge- og udenomssnak uden reelt og virkelighedsnært indhold….

Intet nyt under solen. 🙂

Leave a Response