Opgradér din WordPress – 2.2.3 frigivet i dag

WordPress-teamet har gjort det igen — fundet små fejl, testet sine systemer, og har nu frigivet WordPress 2.2.3.

Som altid får du et link hvorfra du direkte kan downloade opdateringen: http://wordpress.org/download/

Hvorfor er det vigtigt at opdatere?

Faktisk et meget godt spørgsmål. Du må regne med at WordPress svarer til et CMS system [CMS betyder Content Management System — på dansk: et administrationssystem til at styre indholdet] hvor artiklerne på bloggen vedligeholdes uden du behøver vide noget som helst om koder. Et sådant system indeholder scripts. Faktisk indeholder hele WordPress opdateringen 486 filer. Disse filer køres på en masse forskellige Apache og Linux servere fra en masse forskellige browsere.

Forestil dig nu hvor mange forskellige mennesker der besøger din blog. Nogle bruger Macs, andre bruger Windows eller Linux.

Nogle ville mene, at PHP (som WordPress er lavet i) er et server-side sprog – et sprog der fungerer på serveren, uafhængig af hvilken browser der besøger systemet. Ikke desto mindre ved jeg fra mine 8 forskellige blogs at der KAN VÆRE en forskel. På nogle af mine blogs har jeg en type kontrolpanel – på andre en lidt anderledes udseende. Forskellen er minimal, men den er tilstede, også selvom det er samme Mozilla FireFox browser der køres på Linux…
Alle blogs opdateres samtidig med nyeste software, så det er ikke dér forskellen ligger. Det har ikke nogen praktisk funktionalitet for den besøgende på bloggen, men vigtigt at huske, hvis du pludselig undrer dig over at noget ikke ser helt identisk ud hvis du f.eks. er Windows-bruger og normalt administrerer din blog fra f.eks. MS Internet Explorer 7 og besøger én som måske også bruger FireFox.

Det er besværligt!

Ja, det synes nogle. Men opdateringerne fungerer meget nemt, og du bør længe inden du taber modet tænke over hvor tidskrævende det ville være hvis du selv skulle håndkode alting – og det store potentiale for at du kommer til at lave en programmeringsfejl undervejs. Så opgradér dine blogs og glæd dig over de muligheder WordPress giver dig når du laver dine blogs.

Du ønskes en god søndag. 🙂

Leave a Response