Har du styr på din målgruppe?

Først og fremmest Godt nytår, og velkommen ind i det nye år, 2019. Det er vist ingen hemmelighed, at mange kunne få langt mere ud af sociale medier end det, de rent faktisk opnår. Jeg har særligt skrevet om Twitter på både denne samt min private blog, men det gælder rent faktisk ALLE de sociale medier. Det handler om at have styr på sin målgruppe.

Uanset hvem du henvender dig til, så er der to ting du bør huske når du kommunikerer på SoMe:

  • Skriv med respekt for din målgruppe
  • Husk at være positiv selv når du har et negativt budskab

Respekten for målgruppen handler om, at man godt kan rose et billede på Instagram af en flot ret med god farvebalance mellem kød og grønt og fine farver i anretningen – selvom man måske selv er vegetar eller veganer. Der har været SÅ mange skænderier hvor veganere begynder at prædike mod et billede eller folk der ikke spiser svinekød, der har harcelleret mod denne kødtype…

Hvad man BØR gøre, hvis man har et problem med et emne er enten, at surfe videre eller formulere noget positivt, hvis man f.eks. er SEO-mindet, og er på jagt efter lidt linkjuice.

Så vil mange af de mere fanatiske påstå, at det er at lyve, men dér tager de fejl. Du overbeviser ingen ved at starte et skænderi. Du ville opnå meget mere goodwill, hvis du lærte at bruge den opdragelse du fik som barn. Tal pænt til, med og om dine medmennesker. Du får en langt bedre stemning der hvor du surfer rundt, og generelt øger det hele din online troværdighed, at du ikke opfører dig som de frække og uanstændige folk, som aldrig har lært denne lektion

Hvordan kan man være positiv når man har et negativt budskab? Hvis du har været enten chef eller tillidsmand, så har du helt sikkert oplevet nedskæringsrunder. Dit team har bakket dig op, så hvorfor ikke give dem lidt god stemning med på vejen? Det er jo – dybest set – ikke DERES skyld, at der om lidt kommer et rigtig dårligt budskab, vel?

Alt dette hænger sammen. Jo mere du lærer at bruge en konstruktiv kommunikationsform, jo bedre vil du klare dig på de sociale medier. Du bør naturligvis sætte grænser og sige fra – dog kan dette også gøres på anstændig vis.

Det er SÅ vigtigt, at vi alle medvirker til at genoprette den gode tone imellem os mennesker, og til det formål er SoMe det sted, hvor det har manglet mest.

En ny begyndelse – Godt nytår. 🙂

Leave a Response