Øvelse gør mester!

Vi må aldrig give op - øvelse gør mester

Hvorfor give op så tæt på målet?

Jeg ved godt, mange hader ordsproget “øvelse gør mester“. Har du nogensinde spurgt dig selv hvorfor, du måske også hader dette ordsprog?

Det er en sandhed på alle områder. Ingen er gode elskere på grund af noget naturtalent. De bliver det, fordi de øver sig. De første skridt i den retning er næppe nogen succes, men de gav ikke op. Det samme gælder forfattere. Ingen er født med en pen i hånden. Vi har alle hadet faget dansk med skriftlig fremstilling – altså det at skrive stile. Uanset hvilket emne du tager fat på, så er det øvelse der gør mester.

Med tiden vil du kunne skrive overskriften, og så kører et blogindlæg ud som skidt ud af en spædekalv på ganske kort tid. Indtil det sker, så KAN det være en udfordring.

Jeg så dette for nylig, da vi i forbindelse med et jobsøgningskursus hjalp hinanden med at udfylde en personprofil. En mand, som gerne snakker ret meget, får skriveblokering når han møder sætningen “beskriv dig selv med 3-5 linjer”…

Hvorfor dog det? Fordi han ser en kæmpe forskel mellem at fortælle om sig selv og så at skrive om sig selv. Vi har alle været der. Vejen til succes ligger i, at vi ikke skal lade bumpene på vejen standse os, men at vi derimod tager kampen op, og bliver bedre til det!

Det er meget nemt for mig at sige, kan du tænke. Du har ret, men kun delvist ret. For hvis du vidste hvor meget tid jeg gennem årene har brugt på kommunikation, så er grundreglen om, at det tager 10.000 timer at blive ekspert i noget opfyldt. Jeg skrev mit første læserbrev i Newsweek da jeg var 16. Det var nok dengang en rekord, men jeg gemmer ikke på rekorder. Jeg inspireres af udvikling – og det er præcis derfor jeg skriver denne (og andre) blog(s). Jeg vil gerne inspirere og motivere dig til også at komme i gang.

Når du giver den en skalle, og kommer i gang, så giver du dig selv mulighed for at udfolde dig. Sprede din viden, og til det formål er det vigtigt at huske, at angsten for at fejle også kan være angsten for succes. Vi vil nødig erkende det, men hvorfor ikke skabe sin egen fremtid i egne rammer, når nu muligheden er her med internettet?

Hvad er dine tanker om “øvelse gør mester”?

Rigtig god dag herfra til alle bloggens læsere. 🙂

Leave a Response