Cybervalutaer – hold fingrene langt væk!

Jeg blev forleden spurgt om min holdning til cybervalutaer. Det skyldes nok især, at nogle tænker, at der findes en suveræn indtjeningsmuligvis HVIS en ukendt valuta bliver populær. Store gevinster kan få folk til at opgive deres sunde fornuft, og hvis du i forvejen har en holdning til, at du gerne vil med på vognen et sted, så kan ingen forhindre dig i at prøve.

Ikke desto mindre kan det godt betale sig, at fastholde sin sunde fornuft. Selvom det for enkelte er nok, at selve communityet – fælleskabet – bakker op, så er det bestemt ikke nok til at opfylde kriterierne hos f.eks. nationale banker.

Vi kan i forvejen spekulere i hvorvidt en stor nation som USA egentlig kan bakke sin valuta op i guld. Traditionelt var det jo sådan, at en valuta skulle bakkes op af guldreserver i den pågældende nations nationalbank. Hvis man bare satte gang i trykkemaskinerne og lavede pengesedler, så fik man en devalueret valuta – helt som vi så med den tyske D-mark under 2. verdenskrig. Hvis tilliden til USA en dag forsvinder, så er den amerikanske dollar ikke den sikre havn, som mange traditionelt har opfattet valutaen som…

Nu skal man være forsigtig med at gisne om fremtiden, for man KAN tage så grueligt fejl. Men én ting er sikker: hvis du ser på forretningsmuligheder ud fra gevinstPOTENTIALET helt uden at kigge på risikoen ved investeringen, så kan ingen redde dit økonomiske perspektiv.

Høj risiko ligger altid bag det større indtjeningspotentiale. Det ses på børserne, hvor aktier KAN falde lige så hurtigt som de kunne stige. Vi ser det også når man skal låne penge i banken. Folk med høj kreditværdighed kan ofte låne til en lavere renteprocent eller et større beløb end en tilsvarende person med en mindre kreditværdighed.

Du kender altså godt de almindelige markedsvilkår. 🙂

Når nogen så tror, at de kan snyde systemet ved at finde en niche som lige præcis DE kan tjene penge på, så beror det ofte på to faktorer, nemlig:

  • Drømmen om en formue
  • At nogen vi stoler på, anbefaler at foretage investeringen

Det sidste skal man være meget forsigtig med at følge uden først at lave sin egen grundige research. Så kan man bagefter spørge: Hvad er grundig research? Det kan variere fra person til person. Det du kan acceptere som grundviden er ikke nødvendigvis det, din nabo ville være tilfreds med at vide, vel? 🙂

Drop grådigheden, og tjen seriøse penge!

Jeg anbefaler, at du bruger internettet som du kan. Uanset om du er bedst til video, og derved bruger enten Instagram stories eller YouTube, eller er bedre til at podcaste eller blogge, så er det den vej, du kan gå. Din seriøse investering af tid i at bibringe dit publikum viden skal nok give pote. Ikke nødvendigvis at du bliver den næste overnight millionaire, men mindre kan vel også gøre det?

God weekend til alle. 🙂

Leave a Response