Tjen ALDRIG penge på venner eller familie

Flere medlemmer af familien HAR læst mine e-bøger, helt gratis. Det samme har været gældende for venner der har spurgt ind til mine e-bøger. Jeg VIL IKKE tjene penge på venner.

Hvorfor skriver jeg dette?

Blandt andet fordi Operation X i aften vil behandle multi level marketing, og det ER et følsomt emne her i landet.

Der findes folk der ville sælge deres egen mor, hvis de kunne. 🙂

Der findes desværre også en del folk som ser mere på hvad de kan TJENE på et ekstra salg end på hvorvidt familiemedlemmer har BRUG for det de ‘presses’ til at købe. Vi kender alle typen som presser TupperWare eller specielt tøj ned i halsen på naive familiemedlemmer. Den slags mennesker vækker min største afsky. Beklager, men hvis nogen fra min tidligere familie læser dette: hvis det generer dig at jeg siger det så tydeligt så har DU et problem.

Jeg har også et rigtig godt vennepar som har det på samme måde med deres produkter. Jeg læser deres materiale, helt gratis. Blandt andet også fordi de ved, at jeg gerne kommer med feedback – en form for gratis korrektur. Det er til gensidig glæde, og emnet har været diskuteret både face-to-face og pr. e-mail. Vi respekterer hinanden så meget, at reglen følges.

Sådan er venskab – og sådan BØR det også være i familier og andre venskaber.

Jeg ser derfor frem til afsnittet på TV2, for jeg er sikker på mange IKKE har fulgt dette gode råd. De har kompromitteret deres troværdighed og venskabet ved at kommercialisere forholdet for egen vindings skyld.

Så hvem du end er derude, kære læser, så FASTHOLD din troværdighed. Lever gode produkter til dine kunder, men gør aldrig venner til kunder. Før eller siden vil der opstå jalousi, og det er simpelthen ikke det værd for at score en kortsigtet gevinst.

God fornøjelse med TV2s Operation X Smarte forretninger blandt venner kl. 20:00 i aften… 🙂

Leave a Response