Bliv en god sælger!

Mange har forbehold over for det at sælge. De er usikre på hvordan de skal dække kundens behov. Én af grundene til, at salg er svært for mange er, at de ikke har prøvet det. Det skal vi lave om på i dag… 🙂

For den der aldrig har solgt noget, skal vi lige lave et hurtigt eksperiment. Ryd op, og sorter nogle af de ting fra du ikke skal bruge mere. Læg det over i en bunke – du skal nemlig bruge det om lidt. Du skal være grundig i din sortering, for denne oprydning skal hjælpe dig til et mere disciplineret og fremadrettet liv. Alt det du ikke bruger skal ikke optage plads i dit liv.

Nu går du så bunken med unødvendige ting igennem. Der er måske en serie i dvd-box du har set til husløshed, og ikke gider se mere, eller en cd-samling eller noget helt tredie. Start din browser og gå ind på Den Blå Aviswww.dba.dk eller Gul og Gratiswww.guloggratis.dk. Opret en konto hvis du ikke har den i forvejen – for mange har jo KØBT ting og sager, men måske aldrig tænkt på at SÆLGE.

Sæt et par ting til salg, og følg udviklingen. Se de spørgsmål der dukker op fra interesserede folk. Bemærk nogle af de bud de sædvanlige folk straks kommer med. Nogle af dem er klare underbud, og her gemmer der sig den rutinerede bruger, der hellere vil brække armen på langs uden bedøvelse end betale prisen. Når der kommer fornuftige bud, så afslut handlen med personen. I udveksler kontonumre og adresser, og du har nu taget dit FØRSTE vigtige skridt til at blive en god sælger.

“Jamen, det er nemt nok at sælge en fysisk ting som alle vil have fat i, men hvordan relaterer det til min e-bog?” er måske din næste tanke. Det skal jeg fortælle dig.

Du har skrevet noget godt, lyttet til feedback fra en god ven der har gennemlæst din e-bog og måske kommet med supplerende tanker du har bygget ind i teksten. Du har brugt TID på dit projekt. Hvorfor skulle det ikke være godt? Hvis du mener det kan blive bedre, så GØR det bedre. Men sæt dig for, at du skal igennem præcis samme proces som du gjorde da du ryddede op. Du ved der ikke er andre der har skrevet om præcis det du lige har gjort, og du ved at interessen er der, for det interesserede jo DIG, ikke sandt? 🙂

Problemet er velkendt. Alle ligger under for komplekser. Alle kender til tvivl, men præcis som du løste spørgsmål med svar da du lige solgte for første gang på Den Blå Avis eller Gul og Gratis, så skal du nu bruge din sans for kundepleje – for det ER det jo, selvom det er mere på hobbyplan til at starte med – til at skabe god kundeservice ved at dække dette i den salgstekst du laver for din nye og spændende e-bog. Du skal skabe motivation, nysgerrighed, interesse og lyst til at læse præcis det DU har skrevet.

Kom i gang, kære læser. Lad mig høre hvordan dit projekt går, og lad mig især høre hvordan dette indlæg inspirerede og motiverede DIG til handling. Jo før du starter, jo før vil du begynde at opleve succes med det at være en god sælger. Det du sælger nu er kun begyndelsen, for din salgsside vil blive læst af endnu flere efterhånden som flere læser det du har skrevet for at promovere DIT produkt.

Leave a Response