Det bliver ikke sandt ved at stå i en bog…

Der er mange som ikke kender spor til kildekritik, og til dem må jeg indledningsvis sige, at det bliver ikke sandt ved at stå i en bog

Hvad mener jeg så med det?

Har du set Nettet med Sandra Bullock? Bed du mærke i hvor svært hun havde ved at overbevise andre om, at hendes identitet var blevet stjålet? Der stod noget andet end det hun påstod i edb-systemerne, og billeder lyver vel ikke?

Men det KAN de faktisk godt gøre. 🙂

Hvis du kigger på den videnskabelige historie gennem tiden, så er der ikke ret meget ros til de videnskabsfolk som sov alene fordi de stolede på den eksisterende empiri. Hvis de havde brugt deres sunde fornuft havde de spurgt præcis som de mennesker der bagefter fandt nye løsninger.

Når det gælder film forstår vi alle logikken, men når det gælder videnskab, bøger eller sågar internet, så er folk lidt sværere at overbevise. Hvis det står på www.zyz-whatever.info så MÅ det være sandt…

Det er derfor dy altid skal kryds-tjekke dine informationer, for ellers kommer du pludselig rigtig galt afsted. Så husk at spørge hvis du er i tvivl om noget. Der findes, ganske enkelt, ikke nogen dumme spørgsmål når vi stiller dem af de rigtige grunde.

Du må aldrig forsømme at stille spørgsmål under den påstand, at det nok bare skal være sådan, for det bliver ikke sandt ved at stå i en bog.

Leave a Response