Den bedste måde at opbygge links

Nogle vil gerne bilde dig ind, at den bedste måde at opbygge links er at købe deres “automatiske” system. For et bestemt beløb kan du helt undlade at gøre noget selv. Du får automatisk xxx links inden for f.eks. en uge. En hel del mennesker falder for den slags systemer. Ikke kun fordi de er dovne, men simpelthen fordi det præsenteres på en så tillokkende måde, at man nærmest tror man er idiot hvis man ikke takker ja til tilbuddet.

Intet kunne være mere forkert!

Automatiske systemer har for længst invaderet et system som Twitter. Der er i hvert fald mindst et dusin forskellige systemer som forsøger automatisk at skaffe folk flere læsere. Mange falder tydeligvis for det, fordi der er mange som har automatiseret deres egne systemer så de automatisk følger folk som følger dem. Det kaldes at følge en person hvis du er interesseret i at læse det en anden person skriver på Twitter.

Jeg skrev for et par dage siden på Twitter:

I have crossed the 300-follower limit a few times. People keep getting deleted. It’s the ONE thing that bugs me ’bout the system. Fakes!
Oversat: Jeg har passeret de 300 læsere flere gange. Folk bliver hele tiden slettet. Det er én ting som irriterer mg ved systemet. Falske profiler!

“Men hvordan skaber jeg balance i systemet med at opbygge links?”
Det er et MEGET godt spørgsmål, og det fortjener absolut et svar. Du kan sagtens lave et opslag på tre-fire nyhedsgrupper samtidig. Du kan også sagtens tilmelde dig indeks, portaler og andre steder der giver dig backlinks. Men du skal ikke tilmelde dig 200 steder på en dag.

Skridt nr. ét: 20 links per dag
Sæt dig et mål om at lave 20 links pr dag i en uge for eksempel. De ti links laver du ved at komme med kommentarer på relevante blogs — uanset om bloggen har DoFollow eller NoFollow på bloggen. Mere om det med DoFollow eller NoFollow lige om lidt. Dernæst f.eks. 10 links på relevante indeks. Hvis du f.eks. beskæftiger dig med Mac-computere kan du godt lave en annoncering af din blog på www.kandu.dk. Hvis du har at gøre med opskrifter kunne du frigive et par tips samme sted. Udover karakterer fra andre brugere som besøger dine sider, så får du også profileret dine sider. Særligt i forhold til Google er KanDu et godt sted at hente et par points på godt indhold. Jo flere steder dine links er at finde jo mere er du til stede online.

Nogle begår den fejl at tro det alene handler om at få links der “ses” af søgemaskinerne. Imidlertid viser det sig, at det at skaffe organiske links er mindst lige så vigtigt. Derfor må vi videre til skridt nr. to.

Skridt nr. to: om at lave kommentarer
Når det gælder blogs findes der to typer links i forhold til kommentarer. Links med et helt bestemt tag, nemlig:

  1. DoFollow
  2. NoFollow

Det første tag betyder, at søgemaskinerne gerne må “følge” linket, og indeksere i forhold til dit eget indhold, hvorimod det andet tag betyder det modsatte. Man kunne tro, at det ene var “bedre” end det andet… Den væsentligste grund til jeg vælger ikke at bruge DoFollow er, at jeg ikke gider tjekke samtlige links fra folk der har kommenteret til evig tid. En seriøs person kunne sagtens blive godkendt med en fornuftig kommentar hvorefter vedkommende ændrer sin hjemmeside til noget mindre seriøst. Ved NoFollow får det ingen konsekvenser, hvorimod der er en risiko for en negativ effekt ved DoFollow.

Til gengæld er der store fordele ved at placere sine kommentarer på andres blogs. Når du skriver noget fornuftigt viser erfaringerne at folk bliver nysgerrige. Ikke nødvendigvis første gang du skriver, men når folk husker at have set dit navn før kigger de lidt nærmere på dit link. Ikke så tosset, vel?

Nu skal du bruge weekenden fornuftigt, og temaet fortsættes mandag den 7. september.
God weekend, og på gensyn her på bloggen. 🙂

Leave a Response