Optimal brug af tiden

Den optimale brug af tiden eksisterer ikke. I hvert fald ikke hver dag. Vi bruger meget tid på transport til og fra arbejdspladsen, tid enten i toget eller i bilen. Hver gang vi får øje på et nyt område med meget spildtid, så planlægger vi alle at “nu skal jeg også i gang med at bruge iPod’en”…. Nu skal jeg i gang med at lytte til de podcasts jeg ikke når hjemme. Så kan jeg tænke samtidig med at jeg kører.

Lyder altsammen genialt. Alligevel ender det med at Bamse-cd’en brager i bilen…..

Hvorfor?

Mennesket ER designet til at spilde tiden lidt engang imellem. Det behøver vi ikke, som sådan, være spor bange for, idet afslapning også er vigtig. Imidlertid forholder det sig lidt anderledes med dem som TROR de slet ikke har nogen spildtid, som de kunne omdanne til “aktiv tid”, altså tid hvor de kunne tjene penge, lære sprog eller gøre andre ting de ikke mener at have overskud til.

Vi bør som mennesker erkende udfordringen og gøre noget ved det når behovet melder sig. Så kan vi alle få endnu mere ud af de 24 timer vi får hver dag. 🙂

Leave a Response