Penge er IKKE alt!

“Penge er ikke alt”, og selvom mange tror denne sætning blev sagt af en mand med masser af dem, så er det stadig ganske korrekt. Der er masser af ting du ikke kan købe dig til med penge.

Du kan ikke få en glad kone, glade børn, gode kolleger og ægte indhold i livet bare fordi bankkontoen er fyldt. Du kan til gengæld få meget mere frihed når du HAR penge – men det betyder stadig ikke at penge betyder alt.

Kineserne har et mundheld der siger noget i stil med “den mand er sandelig rig, som ikke skylder nogen noget” – og dér ligger en langt større sandhed. De fleste har gjort sig selv så materialistiske i deres tankegang, at de helst skal skifte bilen mindst hvert 5. år, og de skal også helst have både båd og sommerhus ved siden af et kæmpe hus. Det koster på bundlinjen i den forstand at det både skal vedligeholdes – uanset om du bruger det – men også fordi pengene der lægges i den slags også skal forrentes på en eller anden måde.

Mange ender derfor med at være slaver af deres egen materialisme.

Se blot på de naturulykker mange har oplevet når der har været floder gennem deres huse. De mister alt – og for nogle røg også livsmodet…

Det er det ganske enkelt ikke værd!

Derfor bør du også tænke anderledes. Vær glad for de små ting der virkelig fungerer, og byg videre på de ting. Det kan godt være du ikke fik tjent 10.000 i dette kvartal, men hvis du nåede at tjene bare det halve er du jo godt på vej. Du er i hvert fald længere fremme end de mange som aldrig er kommet i gang.

Det er præcis derfor jeg beskriver REALISTISKE indtjeningsmuligheder. Jeg vil hellere underdrive en mulighed og chance og opleve den glæde folk har når de tjente endnu mere end de blev lovet. Hvis jeg forudsatte at andre altid tjente det samme (eller mere) end jeg selv havde oplevet, så har vi allerede vækket grådigheden hos folk.

Det er med lottogevinster som med alt andet. Rart hvis den store gevinst kommer, men det ville være usundt at begynde at budgettere med den store gevinst før gevinsten er hjemme.

Tænk over det næste gang du ser på alt det der omgiver dig. Vær glad for det du har, og skab en stabil tilværelse hvor du erkender, at penge ikke er alt.

Leave a Response