Anker er vigtig…

Når jeg kalder artiklen “Anker er vigtig” så er det ikke en artikel om Anker Jørgensens fortæffeligheder. Men der findes i forbindelse med det at lave et link noget der kaldes en ANKERtekst. Det er meget vigtigt, at du ved hvad dette handler om, for når du skal tilmelde dine links til linkkataloger så vil det være en god nøgle som mange glemmer.

Hvis du f.eks. skal linke til et domæne om vin til hverdag og fest som hedder www.festvin.dk så kan du gøre ét af følgende:

  1. Læs mere om vin til hverdag og fest ved at klikke på den understregede blå tekst.
  2. Læs mere om vin til hverdag og fest ved at klikke hér.

Hvilken af de to tror du er bedst?

Der er to mulige svar:

  • Hvis du gerne vil findes på søgeordet “hér”, så skal du vælge mulighed nr. 2
  • Hvis du gerne vil findes på søgeordet “vin til hverdag og fest”, så bør du vælge mulighed nr. 1

Så når du skal opbygge links er det en god idé at udtænke en samlet strategi. Du skal naturligvis ikke kun bruge én ankertekst på alle links, men f.eks. udtænke relevante ord-kombinationer. Det lærer du mere om når jeg fortæller dig mere om søgninger i morgen… 🙂

Leave a Response