Om at blogge uden stavefejl

Lad os sige det ligeud: stavefejl er irriterende, og gør, at din blog virker sjusket. En tekst skal grundlæggende være i orden hvis den skal forstås af andre.
Sdavøfejl hjælper ikke ligefrem på forståelsen, vel? 😉

Derfor har jeg for længst også beskæftiget mig meget med korrekturlæsning i tilknytning til det at oversætte og skrive gode tekster. Det er nemlig i det korrekte sprog, at du også sikrer dig den rigtige profilering i søgemaskiner. Du kan ikke forvente at andre laver den samme stavefejl som du har gjort, medmindre du decideret vil beskæftige dig med at blive fundet når folk staver “Google” eller “Novo” forkert… 😉

Når det så er sagt, så erkender jeg, at vi alle begår fejl. Jeg har også gjort det. Dog sker der ALTID dét, at jeg RETTER mine fejl når jeg finder dem. Jeg lader dem ALDRIG blive stående fordi jeg erkender hvilket sjusket indtryk det efterlader hos mine læsere.

Nogle vil kalde det pernittent, men jeg foretrækker, at have detaljerne i orden frem for at tro på at andre pludselig skulle vise større hensyn over for mig end de ville over for alle andre. Når jeg synes andres sider er sjuskede med fejl, må jeg være et bedre eksempel — og du ville høste meget på selv at begynde at tænke på samme måde.

Når du derfor finder stavefejl så RET dem. Gør noget aktivt for din blog ved at gå ordene og artiklerne igennem, og slå de ord op du er i tvivl om. Inden længe vil du opdage, at retstavningen bliver bedre, og du vil dermed også på andre områder kunne høste glæden ved at blive bedre til stavning.

God fornøjelse med gennemgangen af DIN blog, og held og lykke med de gode resultater. 🙂

Leave a Response