5 ideer til bedre tekster

Normalt ville jeg aldrig gengive en identisk tekst, men i dette tilfælde er artiklen “5 ideer til bedre tekster” fra min blog om at tjene penge online ganske relevant for emnet kommunikation. Når du skal skrive tekster er der nogle grundregler som går igen, og jeg bringer derfor artiklen her (med enkelte mindre rettelser). Originalen kan læses herfra: http://www.blunck.dk/tjenfritid/2009/03/22/5-ideer-til-bedre-tekster/

I dagens artikel vil jeg gerne GIVE dig 5 gode ideer, der kan give dig langt bedre tekster — både på din blog, din hjemmeside eller hvor som helst hvor du ellers skriver.

  1. Klare budskaber
  2. Skriv til dit publikum — ikke søgemaskinerne
  3. Undersøg dit emne
  4. Du bør ikke overdrive nøgleordsoptimeringen
  5. Lav korrektur på dit indhold

Klare budskaber
Folk vil gerne have klokkeklare budskaber. Vi har alle en travl hverdag (og må derfor prioritere vore opgaver), og det er vigtigt at dine tekster har tydelige pointer og præcise holdninger og konkrete vejledninger til hvad det er du forsøger at forklare.

Du må gerne causere om dit emne – f.eks. når du behandler typiske indvendinger – men til gengæld skal du sørge for, at der hele tiden er ét klart budskab i din artikel. Vil du skrive om flere emner så skriv hellere to artikler frem for en vævende artikel med alt for brede budskaber uden nogen konkret værdi.

Skriv til dit publikum — ikke søgemaskinerne
Det er meget misforstået at tro det kun handler om at komme højt op i søgeresultaterne når der søges efter et bestemt emne. Faktisk er det langt vigtigere at dit indhold er af rigtig god kvalitet. Jo bedre dit indhold er jo flere er der også der tilmelder sig dit RSS-feed, og du vil få en væsentlig højere indtjening end ved at forsøge at skabe kunstige tekster som kun stiler efter at ramme højt, men som ingen gider læse.

Undersøg dit emne
Det er meget vigtigt at lave grundig research. Nogle skriver om ting de ikke aner en pind om, og det mærkes tydeligt på den holdningsløse skrivestil nogle lægger i sine artikler. Du bør i hvert fald tjekke de online sider du kan der fortæller lidt om dit emne, hvis det ikke ligger inden for dit normale erfaringsområde.

Endnu bedre: hvis du vitterlig ikke aner spor om det du skal skrive om, så send opgaven ud i byen. Ved at lave et partnerskab med en anden person som skriver godt kan I deles om opgaverne for han/hun har måske også områder der ikke interesserer vedkommende, hvor du så kan få de “modsatte” opgaver.

Du bør ikke overdrive nøgleordsoptimeringen
Det nytter ikke noget at overdrive nøgleordsoptimeringen som jeg skriver ovenfor. Du bør skrive til dit publikum, og kun lave den slags kunstige sider hvis din kunde specifikt beder om en bestemt optimering af nøgleordene.
Indholdet vinder væsentligt ved at ordene flyder naturligt, og kommer som inspirationen blæser.

Lav korrektur på dit indhold
Det er YDERST VIGTIGT at læse korrektur før du trykker på “Publish” på din WordPress-blog. Hvis ikke teksten er nem at læse for dig, som har skrevet den, vil den klinge forkert. Læs artiklen højt, og vær vågen over for tossede formuleringer, så du kan lave brandgode tekster.

Konklusion
Hvis du opbygger dine artikler omkring de 5 ovenstående ideer, så vil dine artikler blive LÆNGERE, BEDRE og langt mere LÆSEVÆRDIGE.

Jeg synes der var guf på denne artikel, og håber du kan bruge disse tips næste gang du skal skrive tekster. Kom gerne med supplerende kommentarer eller spørgsmål hvis du vil vide noget mere specifikt om skriftlig kommunikation.

Leave a Response