Moderne ledelse – mere effektivt end mange tror

Moderne ledelse er mere effektivt end mange tror. Hvis altså der gøres brug af de metoder som kan modernisere virksomheden på ALLE PLANER. Uanset om det er planlægningsfasen med timefordeling eller om det er overordnede mål og strategier så er det vigtigt at inddrage ALLE niveauer af virksomheden.

Hør nu her. Første indvending mange har er, at der ikke er grund til at lytte til sekretæren i forhallen når den overordnede strategi skal opbygges. Denne indvending er DELVIS forkert, fordi en lærende organisation har gavn af at finde alle indtryk af virksomheden. Når omstillingsdamen i telefonen fanger en bestemt stemning – om det så bare er pausemusikken mens kuden venter – så kan en justering øge kundernes kvalitetsfølelse ganske betragteligt. Uden det koster det store.

Mange ledelsesbeslutninger træffes i LUKKEDE kredse fordi det ukendte ofte virker skræmmende på folk som ikke har den fornødne selverkendelse til at lytte til andre. Endnu værre er flere virksomheder således opbygget, at ideer fra gulvet først skrottes som umulige, og derefter præsenteres som ledelsens egen idé et halvt år efter. Det skaber utilfredshed fordi andre således vil tage æren. “Æres den som æres bør” er et vigtigt princip, og en leder får langt mere ud af at takke sin medarbejder for god indsats frem for at skynde sig videre til andre opgaver. Det sikrer nemlig at der også næste gang kommer gang i feedback fra folkene på gulvet.

Når hele virksomheden er inddraget i beslutningsprocesserne kan du være stensikker på en langt større lojalitet fra dine folk. De vil gøre alt for at medvirke til gennemførelsen af strategien når de ved, at det er vejen frem.

Oplæg til kommentarer: Hvor god er du som leder til at motivere dine folk til at komme med gode ideer?
Hvis ikke du er leder, hvor god er du til at GIVE din virksomhed gode ideer?

Leave a Response