Hvis du tror du kan…

Forfatter, foredragsholder og coach Denis Waitley har engang sagt:

“If you believe you can, you probably can. If you believe you won’t, you most assuredly won’t. Belief is the ignition switch that gets you off the launching pad.”
Frit oversat: “Hvis du tror du kan, er det muligt du kan. Hvis du tror du ikke kan vil du stensikkert ikke kunne. Tro er den tændingsknap som får dig i gang fra tegnebrædtet.”


En meget vigtig ting du bør huske er, at alle forretninger starter med handling. Du kan ikke opbygge din egen virksomhed hvis ikke du har den selvdisciplin at starte hele processen. Lyder håbløst banalt, men alligevel kommer ganske mange mennesker aldrig fra tegnebrædtet til virkelighed fordi de tvivler på egne evner.

Det er en god ting at erkende hvor du ikke er specielt dygtig, for på de områder kan du outsource — dvs. købe enkeltydelser udefra. Til gengæld nytter det ikke noget at drømme om en karriere online, hvis du ikke gider begynde med en blog, oprette en hjemmeside, tænke webshop eller enkeltkøb, pleje dine kunder osv.

Med andre ord: hvis folk tænkte lige sådan i den “virkelige” verden — med fysiske butikker — ville det svare til at lave en fed butik, og så bagefter bare forvente at kunderne kom ind uanset hvilken dekoration der var i vinduerne. Det ville da være forvirrende, og alle kunne da se, at den slags ikke fungerer.

Det samme gælder online butikker. Du skal have et budskab og et formål med det du laver. Du skal formidle dette budskab, og dine kunder skal forstå det budskab. Så er der en chance for, at du overlever online. Men husk, at det kræver den begyndende handling for at processen kan komme i gang. 🙂

Leave a Response