Misbrug – hvordan vil du reagere?

Misbrug af Adsense’s regler er ikke alene dumt. Det er mega-tåbeligt, især fordi der ikke gives to chancer i forbindelse med Google’s Adsense. Hvis først du er blacklistet, skal der relativt gode forklaringer på bordet.

Men, hvad ville du egentlig gøre hvis du opdagede misbrug som egentlig gik ud på, at en person ikke havde nået at opdatere sine sider til de “nye regler” med hensyn til grafik nær links?

Jeg valgte at skrive til webmasteren for 4 dage og 6 timer siden, men kan se, at der ikke er sket noget endnu…

Rent principielt bryder jeg mig ikke om angiveri. Dog må jeg samtidig erkende, at det kan straffe os alle hvis enkelte ikke følger reglerne. Det må – ganske enkelt – handle om, at folk ikke har forstået hvad hele systemet går ud på.

Det kan der nu rettes op på. Her følger en forklaring alle kan forstå:


Her på Google's annonceside skal man vælge om man selv vil annoncere (AdWords), eller vil administrere indstillinger for andres reklamer på sine sider (AdSense)


En kunde annoncerer med udvalgte søgeord som kriterie for at få vist sine reklamer. Dette sker gennem AdWords. Der angives bl.a. en pris pr. klik, og evt. et max. pr. dag og/eller et generelt max-beløb. Valget af strategi afgøres af de mål man måtte have. Hvis det er fuld knald på en ny kampgne, så kan man nøjes med at vælge et generelt max-beløb men ikke en daglig max-grænse.
Når annoncerne er oprettede er der en masse webudgivere (som du og jeg) som bagefter har valgt at placere AdSense reklamer bestemte steder på vores sites. Det sker i samarbejde med det system der hedder AdSense.

HVIS nogen misbruger AdSense-systemet, så forsvinder kunderne langsomt – men sikkert – fra AdWords, og så forsvinder alles indtægtsmulighed gennem AdSense.


Derfor: tjek at du følger reglerne. Hvis ikke det er tilfældet, så sørg for at få lavet evt. nødvendige rettelser. Du straffer alle hvis troværdigheden og tilliden til systemet drages i tvivl.

God fornøjelse med “fejlfindingen”…. 🙂

Leave a Response