Google som valutaspekulanter?

Som de fleste danskere nok har bemærket, har Google foreslået, at du kan få opgjort din indtjening i danske kroner. Det lyder jo ganske tillokkende for mange som må erkende, at de ikke kan omregne beløb i hovedet. Vi ser det i forhold til manges evne til hovedregning. Det går galt for mange når de skal til udlandet, hvor det meste af Europa, som bekendt, bruger Euro.

Dengang jeg gik i skole — og nu véd jeg godt, jeg lyder som en gammel mand — havde vi “calcul mental” (hovedregning) på den franske skole, så det har aldrig været noget egentligt problem, men nu skal du bare høre hvordan Google har været endnu smartere end de fleste nogensinde opdagede…

Hvad er valutakursen på amerikanske dollars?

[Grafikken er væk da screensend.com ikke længere er aktivt]

Nu kunne jeg så godt tænke mig at høre om du kender den TIDLIGERE udbetalingsgrænse? Det VAR 100 dollars.

Ville du så tro, at den nye udbetalingsgrænse er blevet rundet OP til 600,- i stedet for 500,- som ellers er nærmest? Det er præcis lige sket. Det får ikke spor indflydelse for de iblandt os som tjener MERE end dette, men for langt størstedelen vil dette betyde en 20% bedre likviditet ved at Google beholder pengene længere før de kommer til udbetaling.

Du må regne med, at Google henter pengene for annoncer [gennem Google AdWords] straks annoncerne vises og klikkes på, hvorimod webstedsejerne først får pengene senere. Ved at hæve udbetalingsgrænsen vil det for nogle måske betyde, at de skal vente en måned (eller mere) før de får udbetaling. På denne måde er de med til at finansiere Google’s smarte træk.

Det handler derfor ikke spor om hvilken valuta du ønsker at få information om, men om at sikre, at likviditeten forbedres for Google, som derved henter en renteindtægt som ikke er helt uvæsentligt når der omsættes for millioner i reklamer HVER ENESTE DAG.

Smart, ikke sandt? 🙂

Leave a Response