Mange ting forandres — med tiden…

Opskriften på at få tingene til at lykkes:

  • Før: Blod, sved og tårer
  • Nu: Design, trafik og kreativitet

Den historiske udvikling

Op igennem tiden var det evnen til at dyrke jorden, evnen til at slås eller evnen til at håndtere penge som dannede en af de tre væsentligste måder at tjene sine penge på. Krigskunsten blev mere moderat med tiden, men landbruget har indtil i dag altid været afhængig af bankerne (dem som håndtere pengekassen).

Man har altid kunne diskutere hvem der gjorde det vigtigste arbejde, men den diskussion er frugtløs. Alt afhænger af hinanden. Uden korn, intet brød – uden brød, ingen morgenmad…..og så fremdeles.

Videnssamfundet

Det vi imidlertid glemmer er, at vi i dag lever i et videnssamfund – et samfund hvor der fortsat er plads til det håndværksmæssige, lige fra bageren til mureren, men hvor samfundet også i ganske væsentlig grad skal leve på viden. Denne viden skal formidles. Til det formål er design, trafik og kreativitet væsentlige elementer.

Har du nogensinde tænkt på hvorfor? Læs videre.

  • Design: Uanset om der er tale om en e-bog, en “papirbog”, en hjemmeside, en portal, en artikel eller en tekst til et tv-indslag så er der forskellige opsætninger, også kaldet designs.
  • Trafik: Uanset om vi taler om læsere, seere eller købere, så er der en vis omsætning, også defineret som “trafik” idet noget formidles via det købte eller det sendte.
  • Kreativitet: Formen i hvilken tingene sættes op kan garneres på flere måder, med flere farver, nye indtryk, nye vinkler m.v. Altsammen noget hvor kreativiteten er medvirkende til både at sælge budskabet men også at fremme trafikken

Derfor hænger det hele uløseligt sammen, og i dag vil man ikke kunne gennemføre nogen kampagne uden at tænke i nye baner, arbejde med nye metoder og i det hele taget sikre at det budskab man kommer med også modtages. Hvis budskabet ikke modtages bliver det aldrig videregivet, og det får derved heller ikke den virale egenskab så mange taler om.

Om viral markedsføring, så glæd dig til senere på ugen hvor princippet beskrives. 🙂

Leave a Response