Årelange konflikter – når der bringes ved til bålet

Det er noget tankevækkende at se, hvordan folk på SoMe fordrejer tingene. Alle kunne se, at der gentagne gange blev sendt raketter mod Israel – og den 7. oktober var angrebet så voldsomt, at man nu reagerer ved at ville udrydde Hamas.

Læs resten
Udgivet i SoMe | En kommentar

Hærværk mod Auschwitz-museet

Nyheden om graffiti-hærværk på Auschwitz-museet er yderst skuffende. En sørgelig ting at man kan finde på, at skænde et monument med så væsentlig historisk betydning.

Læs resten
Udgivet i groft hærværk | Tagget , | Kommentarer lukket til Hærværk mod Auschwitz-museet

400 års jødisk historie her i landet

Den nye leder for Dansk-Jødisk Museum var i nat gæst i Kulturhave på DK4, og han fortalte, at det næste år er 400 år siden den jødiske historie begyndte her i landet.

Læs resten
Udgivet i Ikke-kategoriseret | Kommentarer lukket til 400 års jødisk historie her i landet

Holocaust-mindehøjtideligheden

Da vi i den forløbne uge kunne se TV2 News vise Holocaust-mindehøjtideligheden for 75-året siden 2. verdenskrigs afslutning fra Yad Vashem i Jerusalem, var der én ting, der undrede mig slet ikke blev nævnt af kommentatorerne: der var ikke én eneste arabisk leder til stede.

Læs resten
Udgivet i Vigtige begivenheder | Tagget , | Kommentarer lukket til Holocaust-mindehøjtideligheden

Gravskænderier og jødestjerner på postkasser

Denne artikel er egentlig en forlængelse af artiklen fra april, hvor jeg nævnte Netflix-serien Terrorism Close Calls. Det er alvorligt, når man ser, at nogle fejrer Krystalnattens jubilæum med gravskænderier og jødestjerner på postkasser. Det er LANGT mere end bare drengestreger, når den slags foregår…

Læs resten
Udgivet i groft hærværk | Tagget , , | Kommentarer lukket til Gravskænderier og jødestjerner på postkasser

Terrorism Close Calls på Netflix

Det var en yderst spændende serie, jeg fandt på Netflix. Terrorism Close Calls fortæller historierne om afværgede terror-aktioner, og det er spændende at høre om, fordi det fortæller en hel del om måden man tjekker/overvåger terrorister.

Læs resten
Udgivet i tv-serier | Tagget , , , , | Kommentarer lukket til Terrorism Close Calls på Netflix

Spændende mini-serie på DR

I aftes blev første afsnit af mini-serien Jøde sendt på DR2. Det var faktisk ganske opmuntrende, at høre, at selvom antisemitismen i Europa er i stigning, så er antallet – opgjort af det mosaiske trossamfund selv – faktisk FALDET her i landet.

Læs resten

Udgivet i tv-serier | Tagget , , | Kommentarer lukket til Spændende mini-serie på DR

Det er bevidst, at Facebook ikke frasorterer hadefulde indlæg – bare folk tror på det…

Zuckerberg-citat fra TV2 online.

Citat fra artiklen på TV2 online

Det er bevidst, at Facebook ikke frasorterer hadefulde indlæg – bare folk tror på det… Det fremgår af en artikel på TV2 Online fra i aftes. Lad det være sagt med det samme: man får ikke vendt skuden Facebook uanset hvor meget man skriver om det! Det erkendte jeg for længst, da jeg selv forlod Facebook. Dog er det skuffende, at Zuckerberg ikke erkender sit sociale ansvar som chef for verdens største såkaldt sociale netværk.

Læs resten

Udgivet i SoMe | Tagget , , | En kommentar

Den umulige fred

Når det gælder Mellemøsten, så er der en MEGET vigtig lektion, mange ikke forstår. Når danske politikere søger at score billige points i pressen og på Twitter med deres harcellering imod Israel ifm urolighederne i går på Gazastriben, da USA indviede deres ambassade i Jerusalem, så glemmer de nuanceringerne.

Læs resten

Udgivet i Ikke-kategoriseret | 5 kommentarer

Vigtig viden om Israel og Mellemøsten

Jeg vil i dag godt komme med en anbefaling af The Missing Link, hvor Cyril Malka – der sammen med sin hustru, Britt Malka, er bosiddende i Haifa i Israel – deler viden om Israel og mellemøsten vi ikke har adgang til heroppe i det nordlige Europa. Dels er der ret åbenlyst den sproglige barriere for mange af os, men samtidig er der rigtig mange ting, som ikke bliver fortalt når vi en sjælden gang får en kort opridsning på enten TV2 eller DR.

Læs resten

Udgivet i Ikke-kategoriseret | Kommentarer lukket til Vigtig viden om Israel og Mellemøsten