Historisk

I stedet for at genopfinde hjulet har jeg valgt at linke til de bedste steder på nettet for antisemitismens og efterflølgende jødedommens historie. Det sker samtidig med, at jeg selv er ved at lære mere om jødedommen. Links til gode bøger jeg har læst vil blive tilføjet løbende, ligesom jeg gerne vil opmuntre alle der måtte ønske det til at komme med feedback, supplerende kilder m.v.

Antisemitismen kan være svær at opdage fordi den ofte “gemmer sig” bag andre holdninger. I et land for xenofobi (fremmedhad) er blevet “stuerent” i såkaldt finere kredse, er det intet under, at antisemitismen følger lige i kølvandet på denne samfundsudvikling. Især fordi jødedommen både er mindre “tilgængelig” (sværere at forstå) og alligevel lettere at forstå – helt afhængig af det udgangspunkt, der bruges. For den som opdager jødedommen åbnes der en smuk ny verden med en fantastisk visdom. For dem som vil misforstå jødedommen, forholder det sig præcis omvendt. Det er præcis således at fårene sorteres fra bukkene. Nogle mennesker vil aldrig kunne sætte sig ind i stoffet, og derfor ville det være en fejl at gøre forsøget. Den slags mennesker vil altid misbruge de informationer de ville komme i besiddelse af, og derfor afholder en god jøde sig fra at forsøge at overbevise vedkommende. På dette område kan man altså sige, at jødedommen per se ikke er spor missionerende.

Antisemitismens historie

For de engelsk-talende er der en glimrende artikel om emnet på WikiPedia her: http://en.wikipedia.org/wiki/Antisemitism.

Om Holocaust – antisemitismen i “moderne” form – er der lavet denne glimrende side: http://www.holocaust-uddannelse.dk/emner.asp. Det er en meget alsidig side med rigtig mange informationer.

Jødedommens historie

For de engelsk-talende er der en glimrende artikel om emnet på WikiPedia her: http://en.wikipedia.org/wiki/Judaism.

Reitoft har lavet et supergodt skema som en god reference, der kan ses her: http://www.reitoft.dk/jhist0000-1983.htm.
Før vores tidsregning kan denne oversigt bruges: http://www.reitoft.dk/jhist-9000-0000.htm.

Jeg vil gerne anbefale alle interesserede at læse Israel – Kampen for staten skrevet af Søren Harslund. Du kan læse en anmeldelse af bogen herfra: https://anmeldt-bog.blogspot.dk/2016/02/sren-harslund-israel-kampen-for-staten.html.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *