Om Judaica

Antisemitismen spreder sig i øjeblikket hastigt — som ringe i vandet når man kaster en sten i søen. Mange lider af den forfejlede opfattelse, at antisemitismen ophørte dengang 2. verdenskrig sluttede.

Faktisk vil denne blog tjene til illustration af hvor grimt det står til. Nogle artikler vil særligt fokusere på emnerne “det udvalgte folk” og “studier i de hebraiske skrifter”, der vil vise hvor smuk jødedommen rent faktisk kan, for dem som er villige til at sætte sig ind i den lov de mener Gud skænkede sit folk.

Siden “Historisk” giver links til det historiske perspektiv i antisemitismen, og kategorien “Seneste nyt” vil med up-to-date nyheder illustrere, at det historiske perspektiv, desværre, også er et meget aktuelt perspektiv.

I den forbindelse er det værd at studere både det historiske perspektiv og så den rolle som kristendommen spiller i forbindelse med segregeringen af “troende” og – med kristne øjne – “ikke-troende”, for på væsentlige punkter adskiller kristendommen sig slet ikke fra de samme mål man f.eks. også finder blandt militante muslimer, der også søger at efterstræbe jøderne. Denne sammenligning bliver inddraget i kategorien “Kristendommen” fordi den er vigtig at forstå, hvis man vil se hvordan andre religioner på forunderlig vis føler en vis konkurrence imod jøderne.

Det er beklageligt, at dagsordenen således sættes af folk som nærer et indædt had til det jødiske folk. Uanset hvilken type “fåreklæde” man iklæder denne glubske ulv, så ender det – med tiden – med at folk først alt for sent opdager alvoren i situationen. Mange har allerede betalt for denne religiøse krig med deres liv, og man undres dagligt over at så få indser alvoren i at vi endnu engang ser politiske dagsordener med toner der vækker horrible minder

Hvis blot én iblandt de besøgende på denne side (der altid vil være under fortsat udvikling) vil komme til en erkendelse af problemet, vil meget være nået. Shalom. 🙂

OPDATERING – 17/5-2016: Jeg er helt upartisk i forhold til religion. Mit ståsted må siges at være det buddhistiske. Jeg træffer ikke afgørelser på nogen ‘guds’ vegne, men håber, at siden kan medvirke til at skabe mere viden om antisemitisme, for at undgå, at flere falder i denne skrækkelige retoriske fælde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *