Terrorism Close Calls på Netflix

Det var en yderst spændende serie, jeg fandt på Netflix. Terrorism Close Calls fortæller historierne om afværgede terror-aktioner, og det er spændende at høre om, fordi det fortæller en hel del om måden man tjekker/overvåger terrorister.

Et af de mere kuriøse områder var, at nogle terrorister, som bekendte sig til Daesh, troede, man ikke kunne overvåge dem, hvis de skrev deres beskeder og så gemte dem som kladde. Hvad de havde overset er, naturligvis, at kladde-mappen befinder sig på en server, og at data undervejs naturligvis kan overvåges helt på samme måde som alt andet kan læses…

Rent principielt skal man ALDRIG skrive noget, man ikke kan tåle at læse igen. Jeg har tidligere beskrevet IT-sikkerhed ovre på den private blog. Rent operativt kan man sige, at hvis først man vil fange budskaber, så afhænger succesen kun af, hvor mange ressourcer man har til rådighed.

Efter Snowden burde INGEN være i tvivl om, at elektronikken er indstillet til at lytte med. Det lever de lovlydige fint med, eller de fleste af os gør i hvert fald. Omvendt er der så folk, der protesterer imod denne overvågning. Jeg vover pelsen, og påstår – lettere generaliserende – at man ikke kan behage alle, så vi må nok bare leve med folks frihedstrang. De glemmer så bare, at hvis ikke vi havde denne overvågning, så ville mange af de terror-aktioner, som er blevet afværget, bare være endt i tragiske massemord.

Et af afsnittene handlede om Israel, og her var det yderst interessant at høre folk, der enten arbejdede eller tidligere havde arbejdet for efterretningstjenesten Shin Bet, i folkemunde, Shabak. Man er meget konsekvente i sit forhold til, at man naturligvis gerne vil anholde folk, og have dem for en dommer, men i andre tilfælde lader dette sig ikke gøre, og så kan ‘targetted killings’ komme på tale – en strategi Obama, og nu Trump, har brugt med mindst lige så stor succes i den forstand, at man rammer målet uden selv at måtte lide tab.

Jeg anbefaler dig varmt, at se denne serie. Så kan du danne dig et indtryk af, om du også kan bruge informationerne. Jeg fandt det i hvert fald yderst spændende.

Rigtig god dag til alle bloggens læsere. 🙂

Dette indlæg blev udgivet i tv-serier og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *