Den umulige fred

Når det gælder Mellemøsten, så er der en MEGET vigtig lektion, mange ikke forstår. Når danske politikere søger at score billige points i pressen og på Twitter med deres harcellering imod Israel ifm urolighederne i går på Gazastriben, da USA indviede deres ambassade i Jerusalem, så glemmer de nuanceringerne.

Det er sørgeligt at skulle sige det, men vi kan ikke bruge europæiske briller i forhold til en konflikt i hverken Mellemøsten, Afrika eller for den sags skyld Asien. Kulturerne er anderledes.

Lyt nu før du protesterer. Hvis du læser denne artikel til ende, er der en lille chance for, at du i hvert fald er klogere end gennemsnittet på nogle vigtige facetter af Mellemøsten.

Når en araber møder op i sin lokale moske eller lytter til sin Hamas-repræsentant, så har han for det meste en mental bagage baseret på islam, som lover ham 72 jomfruer hvis han lider martyrdøden. Hans udgangspunkt er ikke at udfordre sit eget Hamas-bagland. Når der bliver sagt “vi gør ditten” eller “vi gør datten”, så adlyder man!

Når man helt fra sine helt unge dage har fået én på lampen, hvis man formastede sig til at udfordre sine forældre, så bliver fars ord automatisk til lov – og det viderebringes til, at når en imam bruger islam og hellig krig som alibi, så gør man hvad man får besked på.

Bemærk i den forbindelse hvor ofte uroligheder opstår EFTER fredagsbønnen. Det er tydeligvis ikke altid fred og fordragelighed med hinanden, der prædikes…

Derfor kan man også godt undre sig over, at de ikke lytter til den klare advarsel om, at man gerne må demonstrere fredeligt. TV2 News kunne for få minutter siden fortælle, at man fra israelsk militærs side havde erklæret, at fredelige demonstrationer IKKE ville blive imødegået voldeligt. Dét glemmer mange danskere at lytte til, fordi de allerede har en vis fordom om alt hvad der har det mindste at gøre med Israel

Som Steffen Jensen (TV2s mellemøst-korrespondent) siger, har man fra Hamas’ side ønsket at få en konflikt på dagsordenen. Palæstinenserne har følt sig glemt, og nu kører møllen – og det værste af det hele er, at det VIL koste endnu flere menneskeliv, fordi der er én ting mange ikke vil erkende: du kan ikke diskutere med en person som ikke vil have fred, men søger konflikten, og er parat til at gå i døden, fordi han har fået at vide, at det skulle være ‘den rigtige vej’…

Der hvor det er så utroligt billigt at sidde og være kloge heroppe i dejlige, solrige og trygge Danmark er, at vi nærmere burde overveje hvad vi ville gøre, hvis det hele foregik omkring en lokal dansk by. Jeg så ingen protester dengang man i Slagelse var nødt til at bruge ordensmagten fordi selv busser ikke kunne komme igennem nordbyen uden at blive udsat for stenkast m.v. Tværtimod var flere endda fortalere af at bruge militæret, om nødvendigt, for at løse konflikten da selv politiet var ved at give op dengang konflikten var på sit højeste.

Det kan godt være, at opskriften hos nogle er, at når moral er godt, må dobbeltmoral være dobbelt så godt, men den holder altså ikke.

Konflikten lader sig ikke løse via stenkast og/eller tilsvininger. Den konflikt må løses ved forhandlingsbordet, og jo før, jo bedre – for alle parter.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke-kategoriseret. Bogmærk permalinket.

5 Responses to Den umulige fred

 1. Cyril Malka skriver:

  Tak for en god artikel.

  Du siger at den konflikt må løses ved forhandlingsbordet. Og ved at gør det, begår du lige præcis den fejl du advarer imod: Du tænker som europæer!

  Problemet, og det vil (eller kan) de fleste ikke indse, er at man skal være to for at lave fred.

  Hamas vil per definition ikke have fred.

  De vil:

  1) overtage hele Israel, og
  2) udrydde alle jøder i verden

  Det står klart og tydeligt i Hamas’ charter og det kan man nemt tjekke.

  Til sammenligning, er Mahmmoud Abbas’ Fatahs grundlag meget mere moderat da de jo kun vil:

  1) overtage hele Israel, og
  2) udrydde alle jøder i Israel.

  Hamas og araberne fra Gaza påstår at de vil bare “komme jer på deres jord” (Israel)… Men så vender de sig den forkerte vej!

  De arabere som bor i Gaza i dag kommer fra Egypten, ikke fra Israel. De har aldrig boet i Israel.

  Da Egypten indvaderede Gaza i 1948, så brugte de det stykke land til at parkere egyptere som havde forbindelse med “Det muslimske Broderskab”. Alle disse fanatikere blev smidt ud af Egypten og over på Gaza.

  Der er derfor intet under til, at vi er nu stilet over for et stykke land befolket af muslimske fanatikere. Og som så, er de jo ikke interesserede i fred med nogen som helst (ikke engang andre arabere).

  De folk der siger “det er ikke befolkningen, det er Hamas” glemmer lige at Hamas kom til magten fordi befolkningen stemte på dem. De væltede Fatahs regering og stemte for en terrorbevægelse. De vidste udmærket godt, hvad de stod for.

  Fred? Med den slags mennesker? Ha! Den var god 😉

  • Henrik V Blunck skriver:

   Tak for din kommentar.
   Jeg skriver netop i min artikel, at Hamas (og deres sympatisører) ikke vil fred, så der må være sket en misforståelse.
   Tak for opdateringerne ovre på din blog. Det er rart at følge med. ✌

 2. Cyril Malka skriver:

  Det forstår jeg ikke. Du slutter jo med: “Konflikten lader sig ikke løse via stenkast og/eller tilsvininger. Den konflikt må løses ved forhandlingsbordet, og jo før, jo bedre – for alle parter.”

  • Henrik V Blunck skriver:

   8. afsnit: “Som Steffen Jensen (TV2s mellemøst-korrespondent) siger, har man fra Hamas’ side ønsket at få en konflikt på dagsordenen. Palæstinenserne har følt sig glemt, og nu kører møllen – og det værste af det hele er, at det VIL koste endnu flere menneskeliv, fordi der er én ting mange ikke vil erkende: du kan ikke diskutere med en person som ikke vil have fred, men søger konflikten, og er parat til at gå i døden, fordi han har fået at vide, at det skulle være ‘den rigtige vej’…”

 3. Cyril Malka skriver:

  Det forklarer ikke læseren hvorfor du slutter af med det omvendte udsagn. Nå ja. Så pyt da.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *