Brug din blog til at brande dig selv

Det siger sig selv, at du med din blog kan markere både hvem du er, og hvad du står for. Det er dit vindue mod nettet, og jo bedre du brander dig selv og din niche, jo bedre resultater vil du få. Da jeg begyndte med at blogge, troede jeg – yderst fejlagtigt – at man skulle undgå konflikter ved at bevæge sig på den gyldne middelvej. Derfor dette indlæg, for du har gavn af også at lære denne lektion, hvis du gerne vil bruge din blog som effektivt værkstøj til både branding og online troværdighed.

Hvis du er ligesom mig, så er du i udgangspunktet kompromissøgende og glad for, at folk ikke ligefrem hiver håret af hinanden i dine omgivelser. 🙂

Ikke desto mindre SKAL man engang imellem trække en grænse. Det gælder både på SoMe, men også på din blog. Den som vil være venner med alle, ender med at være venner med ingen!

Når du møder provokationen, enten i en kommentar på din blog eller på sociale netværk som Twitter, Facebook, Instagram m.fl., så er det tid til at vise hvem du er.

Det med at vende den anden kind til, giver KUN røde kinder!

Det er hårde ord, men tro mig. Jeg har selv måtte lære lektionen, og blev derved forsinket en hel del af disse online igler, som gerne leverer lange tråde af tvivlsomme læsninger af det du skriver, og du kan lige så godt skære ind til benet fra starten af, for hvis nogen absolut VIL misforstå det du skriver, kommer du aldrig videre.

På Twitter har man 140 tegn til sin rådighed. Det giver mulighed for god og hurtig kommunikation mellem mennesker, men det giver samtidig også udfordringer med de folk, som tror man skal tilbage til Adam og Eva i hvert eneste tweet. Den slags mennesker kan du alligevel aldrig gøre tilfreds. De VIL mistolke dine tweets, og så er det bedre, at sige det ligeud.

Det vækker respekt hvis det gøres ordentligt, og det sparer dig for en masse tid.

Det samme gælder på din blog.

Du kan sagtens tillade folk at komme til orde – ja, du BØR ligefrem gøre det, for at sikre, at andre også ved, at DE kan komme til orde. Dog skal irettesættelse også følge dårlig adfærd, for det sætter naturlige grænser for almindelig respekt mellem mennesker.

Så giv dig selv mere tid ved at spare energien på dem som spilder din tid på SoMe Det vil give dig en masse ekstra energi til alle de fornuftige mennesker, som bagefter kan være rigtig hyggeligt selskab i gode – og seriøse – debattråde på f.eks. Twiter.

Rigtig god dag herfra til alle. 🙂

Leave a Response