Giv den gas! Snart sommer…

Vi ved det alle sammen. Når det er sommer, optages dette års julekalender til tv-formatet – i hvert fald i de år hvor der produceres en ny af slagsen. Det er heller ikke anderledes når man producerer en Julekalender for alle blog med 24 låger på internettet. Sådan en blog skal produceres i god tid for at man er sikker på, at være helt klar med 24 låger, når julesæsonen skydes i gang med første låge den 1. december.

Du kan godt vente med reklamer til oktober eller november, men det grundlæggende arbejde – både planlægningen og skrivningen – kan du med fordel gå i gang med nu.

Se på det fra et nyt perspektiv:

  • Det er nu du har tid til at fintune din ide
  • Du kan nå at tilrette dine låger, hvis noget glipper
  • En julekalender med alle 24 låger har mest succes

Lad os se på punkterne.

Det er nu du har tid til at fintune din ide

Skal der en daglig vits med? Måske en video? Gå på Youtube og tjek materialet. Find væsentlige pointer, måske et citat, som kan gøre hver låge mere interessant.

Det er KUN fantasien der sætter grænsen, så jo mere kreativ du kan være, jo bedre for dine læsere.

Du kan nå at tilrette dine låger, hvis noget glipper

Hvis du opdager, at noget skal rykkes enten frem eller tilbage, så er planlægning nøglen til at undgå fejl. Du kan bedre sikre dig mod fejl i rækkefølgen ved at tænke logisk. Det vil altid være bedst at fokusere på hovedretten (eller hovedretterne hvis du vil præsentere både and, kalkun og flæskesteg f.eks.) før desserten. 🙂

På samme måde kan du også styrke dine interne links. Efterhånden som du har skrevet flere julekalendere, kan du med fordel linke til en tidligere artikel i en ny af slagsen, og måske supplere med et genialt tip du lærte sidste år. På den måde aktiverer du dit indhold, og sikrer dig imod alt for mange gentagelser, samtidig med, at du gør det brugervenligt at komme godt omkring emnet.

En julekalender med alle 24 låger har mest succes

Jeg begik en fejl da jeg de første år kørte min julekalender, for jeg skrev indlæggene i løbet af december, og det kan gå grueligt galt. Det gjorde det faktisk også, for når man blev ramt af f.eks. en influenza, så røg lysten til at skrive, og så blev julekalenderen ikke komplet.

Det kan du undgå ved at være forberedt og komme i gang i god tid. WordPress kan bruges til at skemalægge udgivelsen, og derved kan ingen se, at første indlæg blev skrevet i morgen, vel?

Held og lykke med dine projekter. Smid gerne en kommentar hvis du bliver inspireret, så andre også kan fange gnisten. Sidst, men ikke mindst, god kampdag!

Leave a Response