Når “nej tak” er det bedste svar

Kender du situationen hvor du får et tilbud du synes er lidt for tyndt? Et tilbud som ikke er værd at tage imod? Hvad gør du i den slags situationer?

  1. Folk i gruppe 1 vil prøve at forhandle sig frem til et bedre bud.
  2. Folk i gruppe 2 vil ganske enkelt sige “nej tak”.
  3. Folk i gruppe 3 vil lade sig nøje med det bud de får, og tro, at de ikke kan få en højere pris…

Hvilken gruppe tilhører du selv?

Hvis du er gruppe 1, og forsøger at forhandle dig frem til et bedre bud, så er jeg stensikker på du spilder en masse tid med Sisyfos-arbejde. Du får garanteret ikke det ønskede bud hos pågældende person, vel?

Hvis du lader dig nøje, og befinder dig i gruppe 3, så bliver du underbetalt.

Hvis du derimod siger pænt “nej tak”, så kan du komme videre med det samme, og fokusere på alle de ting hvor du kan tjene langt mere. Derfor kan det godt betale sig at være i gruppe 2 når et tilbud ganske enkelt bare er for dårligt.

Afslutningsvis, så husk lige på, at det nogle gange ikke kun handler om penge, men også om at bevare sin værdighed. Til tider er det sjovt at fodre ænder med ungerne eller lave noget helt andet. Hvis du accepterer at andre tager rumpen på dig så vedbliver du med at få for lidt for din arbejdsindsats, så derfor anbefaler jeg at alle bloggens læsere bliver bedre til at sige “nej tak” når et bud ikke er fornuftigt for begge parter.

Hvad tænker du? Skriv gerne en kommentar.

Leave a Response