De skattefri glæder

Der kan siges meget om skattefri glæder, men at de skulle være værdiløse ville være forkert. Og nej, dette er ikke et indlæg om lavere skat i det danske samfund. Det er såmænd helt fint, at vi alle bidrager til fælleskabet. Vi har alle, i kortere eller længere perioder, gavn af et velfungerende system – uanset om det gælder når vi bliver syge eller arbejdsløse. Dagens indlæg er til gengæld et meget kreativt forslag til hvordan du kan opfatte det at ‘tjene’ penge på dine kreative evner.

For eksempel glemmer mange, at hvis du kan vinde et gavekort for den bedste tekst, så er et skattefrit gavekort faktisk også penge værd. Onlineboghandlen Saxo tilbyder f.eks. et af tre gavekort på helholdsvis 500, 300 og 200 for den bedste, næstbedste og tredjebedste anmeldelse.

Hvis du har en trækprocent på 38, så svarer et gavekort på 500,- til følgende beløb før skat:

500 / 62 * 100 = 806,45

Det samme gælder ugeblade hvor ugens brev f.eks. præmieres med en æske chokolade. Når du vinder sådan en gaveæske, har du den næste værtindegave på hånden.

Formelt set er det ikke at TJENE penge på nettet. Det forstår jeg ganske vel. Jeg vil dog udfordre dig til, at tænke over, om ikke du har 10 minutter på hånden til f.eks. at skrive en bedre anmeldelse, og så vinde sådan et gavekort, når først du får øjnene op for, at det rent faktisk er en del mere værd, end man først lige tænker over?

Blot en strøtanke mens jeg skrev videre på Tjen penge online 2.0, som jeg lige ville dele med jer før jeg glemte det igen. God dag herfra til alle. 🙂

Leave a Response