Google AdSense-konto deaktiveret

Dagens artikel handler om det værste mareridt der kan ske for en udgiver som mig, der ALDRIG har forbrudt sig imod Googles regler nogensinde. Jeg fik nemlig denne mail for fem dage siden:

Denne meddelelse er sendt fra en e-mail-adresse, der kun benyttes til udsendelse af meddelelser, og som du ikke kan sende e-mail til. Besvar ikke denne meddelelse.
—————————————————————

Hej

Efter gennemgang af vores registreringer, har vi besluttet, at din AdSense-konto udgør en risiko for at generere ugyldig aktivitet. Da vi har et ansvar for at beskytte vores AdWords-annoncører mod uforholdsmæssigt høje omkostninger forårsaget af ugyldig aktivitet, har vi fundet det nødvendigt at deaktivere din AdSense-konto. Din udestående saldo og Googles del af indtjeningen vil begge blive fuldt refunderet til de berørte annoncører.

Du bedes forstå, at vi er nødt til at foretage sådanne trin for at bevare effektiviteten af Googles annonceringssystem, især af hensyn til forholdet mellem annoncør og udgiver. Vi er klar over, at det kan være til besvær og siger på forhånd tak for din forståelse og dit samarbejde.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til de handlinger, vi har
foretaget, ønsker at vide, hvordan du kan appellere denne beslutning eller om ugyldig aktivitet generelt, kan du få flere oplysninger ved at besøge [LINK].

Med venlig hilsen

Google AdSense-teamet

Min første reaktion, som jeg beskrev ovre på min engelske blog var, at blot gå videre med de andre aktiviteter jeg dyrker. Men rent principielt synes jeg samtidig, at det var forkert, at lade sig straffe når jeg IKKE på noget tidspunkt har forbrudt mig imod Googles regler.

Jeg har ALDRIG:

– klikket på egne annoncer
– opmuntret til klik
– omtalt indtjening pr. klik
– “skjult” indhold på forkert måde.

Faktisk har jeg været en spejder på dét område, og har hidtil nydt en støt stigende indtjening fordi indholdet har været i orden på mine blogs. Jeg indsendte derfor en appel med følgende data:

Original Message Follows:
————————
From: {mail}
Subject: Ugyldig aktivitetsanmodning
Date: Tue, 15 May 2012 19:24:43 +0000

01_Origin: helpcenter
02_FormType: appeal_form
03_Language: da
04_AdSenseLocale:
05_IP: 87.59.43.160
06_ctx:
07_Name: Henrik Blunck
08_CompanyName:
09_AdSenseLogin: {mail}
10_PubId:
11_ExampleUrl: Http://www.blunck.dk
12_13_14_date_day: 15
12_13_14_date_month: 5
12_13_14_date_year: 2012
15_AlreadyAppealed: no
16_OtherAccount: no
17_OtherAccountList:
18_WebAudience: Bloggenes læsere
19_UserGeography: Overalt hvor folk læser dansk, engelsk eller fransk
20_UserAccessMode: Aner det ikke
21_ScrapedContent: Nej
22_ContentSources: Skrevet af mig selv, Henrik Blunck
23_NumAdmins: 1
24_UpdateFrequency: Hyppig
25_BoughtTraffic: no
26_UsePayTo: no
27_TrafficSources: Twitter, Facebook, faste læsere og folk der ser mine links i kommentarer på andres blogs
28_AdvertiserValue: Fordi jeg skriver UNIKT og direkte om mange emner jeg er dygtig til at skrive om.
29_UserIncentive: Nej, jeg har ALDRIG opmuntret til kliks, og på blogs har Adsense koder altid haft selvstændige widgets.
30_ViolatedTerms: Nej
31_InvalidActivity: Jeg har intet kendskab til ugyldig klikaktivitet, men noterer mig i skriver risiko for ugyldige kliks hvilket jeg ikke forstår da jeg aldrig har forbrudt mig mod regler eller opmuntret til klik.
32_SuspiciousData:
AutoDetectedBrowser: Safari 5
AutoDetectedOS: ipad
IIILanguage: da
IssueType: appeal_form
Language: da

Jeg fik svar allerede 21.24 med disse ord:

Hej

Denne meddelelse bekræfter, at vi har modtaget din anmodning.

Vi vil snarest muligt behandle din anmodning, men på grund af den store mængde e-mail, vi modtager, kan der gå op til en uge eller mere med at behandle den. Hvis du tidligere har sendt en anmodning angående denne konto, vil du muligvis ikke modtage et svar på denne eller dine fremtidige anmodninger.

Vi skal gøre opmærksom på, at vi ikke kan garantere, at din AdSense-konto vil blive genåbnet som følge af din anmodning.

Hvis du har spørgsmål eller er bekymret over konti, der er deaktiveret på grund af ugyldig aktivitet, bedes du besøge
[LINK].

Tak for din tålmodighed og forståelse.

Med venlig hilsen

Google AdSense-teamet

Kl. 23:08 fik jeg dette svar:

Hej,

Vi er ved at revidere din konto med de yderligere oplysninger, du har
angivet. Du bedes dog forstå, at vi ikke kan garantere, at din konto vil blive genåbnet i AdSense. Vi gør opmærksom på, at Google forbeholder sig ret til på ethvert tidspunkt at deaktivere en konto, som anført i AdSense Vilkår og Betingelser (http://www.google.com/adsense/terms ).

Tak for din tålmodighed.

Med venlig hilsen

Google AdSense-teamet

Den 17. maj kom dette svar kl. 12:

Hej,

Tak for din anmodning. Vi sætter pris på de yderligere oplysninger, du har leveret, samt din fortsatte interesse for AdSense-programmet. Efter at vi har gennemgået dine kontodata omhyggeligt igen og gennemlæst din feedback, har vores specialister bekræftet, at vi ikke kan genåbne din AdSense-konto.

Når vi har truffet en beslutning vedrørende din appel, vil yderligere
appeller måske ikke blive overvejet, og vi kontakter dig måske ikke igen. Bemærk! AdSense-udgivere, hvis konti deaktiveres pga. overtrædelse af vores vilkår og betingelser, er ikke kvalificerede til yderligere deltagelse i AdSense. Derfor kan du måske ikke åbne nye konti.

Konti, der er deaktiveret på grund af ugyldig klikaktivitet, får hverken yderligere betalinger eller genudstedelse af tidligere betalinger. Din udestående saldo og Googles del af indtjeningen vil begge blive fuldt refunderet til de berørte annoncører. Tak for din forståelse i denne sag.

Vi kan forstå, at du ønsker flere oplysninger om din kontoaktivitet. Da vi skal beskytte vores ophavsretligt beskyttede registreringssystemer, kan vi ikke give detaljerede oplysninger til vores udgivere om deres kontoaktivitet.

Med venlig hilsen

Google AdSense-teamet

Ingen appelmuligheder – Google vil beskytte sine oplysninger. Uanset hvad der måtte være sket så kan udgivere ikke få nogen oplysninger konkret overhovedet.

Anklaget, dømt og skudt – uden reel høring.

Du skal naturligvis træffe dine egne valg. Men nu véd jeg, at man kan blive udelukket uden selv at have gjort noget forkert, så den store koncern må være overbevist om, at de nu har nået en størrelse hvor de kan gøre hvad som helst.

Jeg siger farvel og tak for den indtjening der HAR været på Adsense. Men jeg skal ikke spilde mere tid på dén sag, for vi udgivere bliver tydeligvis ikke hørt alligevel…

Leave a Response