After Sale Service – et glemt koncept

After Sale Service er et begreb mange udenlandske virksomheder forstår langt bedre end danske. Dog glipper det også for internationale selskaber når det gælder at tænke i nye baner… After sale service betyder, som de fleste vil vide, service efter salget. Det handler om at vise sine kunder, at du er glad for at handle med dem, og derfor giver dem lige det ekstra, der gør, at kunderne vender tilbage til dig næste gang de skal bruge et produkt.

Vi kender alle situationen hvor vi sidder i sofaen, og fjernbetjeningen ligger på spisebordet – i hvert fald fik vi den ikke lige med over sidst vi rejste os. Det mindsker ligesom formålet med en fjernbetjening…

I en tid hvor kun et enkelt mærke eller to har sørget for apps til din smartphone kan det godt undre, at andre ikke er fulgt med i udviklingen. For vi har jo næsten alle vores telefon i brystlommen eller sidelommen, eller netop liggende ved siden af os. Hvis alle producenter nytænkte konceptet ved også at lave en app så var du ikke på spanden når fjernbetjeningen gik død for strøm fem minutter efter nærmeste tankstation var lukket…

Med andre ord: selvom producenten HAR leveret en fjernbetjening med sit produkt ville en app være en oplagt mulighed for at levere den ekstra service. Samtidig giver det sælgeren en unik chance for at fortælle om nye produkter i en lille ikon som f.eks. kunne kaldes “Nyheder”. Hvis du først er glad for ét produkt kunne det jo være du var interesseret i nyheden, og den gamle fladskærm kunne komme ind på et af børnenes værelser.

Mulighederne er enorme, og potentialet kæmpestort. Du leverer en gratis service til dine kunder, og sikrer dig at deres opmærksomhed er rettet mod den geniale service du leverer. Ren win-win for alle parter.

Det eneste spørgsmål er: hvorfor i alverden tænker tv-leverandører ikke på dette?

Det er jo netop i krisetider, at det er vigtigt at fastholde sit marked – og gerne ekspandere når nu tilfredse kunder kan prale med deres app, og derved måske skabe et ekstrasalg uden det koster producenten en øre… Lige til højrebenet skulle jeg mene 🙂

Leave a Response