20 nye gode nicher

Som lovet i fredags ville jeg i dag foreslå 20 nye gode nicher, og de kommer her i artiklen. Hvordan du vil bruge disse nicher er helt op til dig, men der er godt potentiale i dem…

 • Dyreadfærd
 • Parforhold
 • Sygdomme
 • TV-serier
 • Anmeldelser af film
 • Teknikker til Sudoku
 • Nørdens hjørne
 • Styrk dit selvværd
 • Fladskærme vs. 2012
 • Demokrati & grundlovsrevision
 • Farver i livet
 • Den mayanske kalender og andre sjove ting i verden
 • Vedvarende energi
 • Skabeloner til administratorer og iværksættere
 • Gratis kontorprogrammer – anmeldelser og tips
 • Oprydning – tips og ideer
 • Inspiration til børnelege
 • Inspiration til fester & borddækning
 • Møblering af børneværelser
 • Nye smagsvarianter i the

Hvad kan du så bruge dem til? Det kommer her:

Dyreadfærd
Rigtig mange mennesker vil gerne vide mere om deres kæledyr. Om det så er hunde, som der i forvejen findes f.eks. bladet Vi med hund eller andre dyr er underordnet.

Nichen er god, fordi den er specialiseret, og du kan inddrage egne erfaringer når du har haft et specielt dyr. Typisk vil de mere specielle dyr være med meget lav konkurrence på dit marked, og derfor være rigtigt interessante. 🙂

Parforhold
For min egen del har jeg dyrket nichen “undgå skilsmisse” hvor jeg bl.a. har skrevet en del artikler på EzineArticles om emnet, hvorefter jeg har solgt e-bogen “Preventing a Divorce” Du kunne f.eks. dyrke en af følgende nicher:

 1. Hvordan I bevarer “gnisten”
 2. Hvordan I forholder dig til utroskab
 3. Hvordan I genfinder romantikken hvis et forhold kuldsejler

Især den sidste niche kan være rigtig god til at motivere folk til at bevare et positivt livssyn selv når de er gået fra en partner. Der er stort potentiale for at inddrage egne erfaringer hvis du selv har været gennem en skilsmisse – også for at give gode tips og ideer til hvordan I bevarer et godt forhold til fælles børn.

Sygdomme
Nu skal sygdomme ikke opfattes som et komplet lægeleksikon, men hvis du f.eks. er kommet igennem en speciel sygdom kunne du f.eks. fokusere på søvnapnø, meningitis eller rosen. Alle tre har jeg selv oplevet, og særligt på søvnapnø-området er der mange misforståelser. Dem kan du vælge at rydde op i så folk bedre forstår emnet.

TV-serier
Det er faktisk utroligt hvor få danske websites der f.eks. beskæftiger sig med Kongen af Queens, Beverly Hills 90210, Frasier eller Borgen. Du kan fordybe dig i en af dine favoritter, og kan typisk gå lidt dybere end selve serien. Giver gode muligheder for at inddrage klip fra YouTube, og det er et område med meget lille konkurrence (som en niche typisk er…).

Anmeldelser af film
Ganske som jeg f.eks. skriver anmeldelser af bøger på min blog Anmeldt bog – boganmeldelser fra Henrik Blunck, så er der også mulighed for at skrive anmeldelser af de film du ser. Hvis du i forvejen har et godt kendskab til film er dette jo en ideel niche til at komme godt i gang med at blogge.

Teknikker til Sudoku
I “gamle dage” lavede vi kryds & tværs, men nu til dags er det japanske Sudoku også kommet til Vesten, og her er virkelig et talsystem som fanger nørderne iblandt os. Hvis du er dygtig til Sudoku kunne du måske forklare hvordan folk kommer godt i gang med denne form for hjernegymnastik.

Det er afgjort en niche som slet ikke er opdyrket, og der er ellers rigtig mange der laver disse talkryds, så det er mig en gåde, at der ikke er flere som fokuserer på dette område – men det er jo så din chance for at lave et rigtig godt kup.

Nørdens hjørne
Der skal ikke herske nogen tvivl om, at der findes mange spredte historier om computerens historie. Nogle af disse kunne du jo passende linke til med anmeldelser af gode steder folk kan lære mere om computerens historie, samtidig med du selv kan supplere med hullerne i andres viden. Hvis du nu specielt ved noget om IBMs styresystem OS/2, der oprindeligt blev udviklet i samarbejde med Microsoft indtil de forlod projektet, så kan du hér finde en genial måde at dele viden med nybegyndere og lettere øvede, som vil suge til sig af den viden du deler.

Der er således både et historisk perspektiv i det at blogge, men også en lyst til vidensdeling som typisk ikke lader sig gøre med nyuddannede edb-lærere, som er “kommet ind” langt senere end CP/M, DOS, linie-programmering m.v…

Styrk dit selvværd
Der er mange som er startet med at blogge (eller podcaste), som er søgt videre, og faktisk har gjort coaching til deres erhverv. Hvorfor ikke efterligne dette, og starte en ny business på denne måde. Vægttab er der mange der taler om i forvejen, men du sidder garanteret med en helt anden vinkel hvor folk kan styrke deres selvværd, og hvorfor så ikke starte op i lige præcis dén niche. Det er jo et område hvor folk søger nemme løsninger, og selv dér hvor det ikke er “nemt” at løse et konkret problem kan du i hvert fald gøre processen NEMMERE…

Fladskærme vs. 2012
Mange er bekymrede for det nye tv-signal, og selvom du er sent ude ved at starte denne niche, så siger det næsten sig selv, at der er værdifuldt potentiale i både Google Adsense og partner-reklamer for disse produkter. Ved at forklare folk forskellen mellem HD Ready og HD og MPEG 2 og 4 gør du tingene nemme at forstå for den ikke-tekniske person, som bare søger information til hvordan de skal gøre.

De fleste har for længst opdaget, at det ikke altid er nok at spørge den studerende nede i den lokale Bilka, for han har måske kun fået et par timers instruktion i hvad han skal sige, hvorimod der er mange tekniske ting vi andre ikke aner en pind om, f.eks. opløsningen 1300p i forhold til 1300i. Jeg sad faktisk selv og grublede over dette før jeg flyttede fra min kone, og skulle købe et tv. Jeg valgte et 23″ Prosonic, men selv en fælles bekendt, som normalt er rimelig godt inde i tingene kendte heller ikke mange af de betegnelser jeg prøvede at søge mig frem til i produktbeskrivelserne.

Vigtigst af alt i et område som dette er at skabe TILLID, for hvis du først formår at beskrive tingene i et ligefrem sprog alle kan forstå, så har du virkelig en niche du LYNHURTIGT kan dominere. Jeg ville i hvert fald blive fast læser, og jeg er stensikker på jeg ikke er den eneste.

Demokrati & grundlovsrevision
I en tid hvor der nu sættes handling bag en kommende grundlovsrevision, der jo senest skete i 1953, er der her en mulighed for fordybelse. Jeg gik selv en smule i gang med denne niche, men har ikke haft tid til at udvikle tankerne endnu, men du kan jo fortsætte arbejdet, linke til min blog Den danske Grundlov til en start, og så dyrke dette område hvis det også interesserer dig.

Du kan jo vælge flere vinkler, og jo mere flersidet du præsenterer dine ideer, jo mere brugbar vil din blog blive for folk der også interesserer sig for emnet.

Farver i livet
At sætte kulør på tilværelsen er mange ting – lige fra maling af sit hus til små festlige detaljer i hverdagen. Hvordan du skaber harmoni (ying-yang teorier) over til effekten ved at blande forskellige farver. Du kan hente en del inspiration fra farvehjul folk bruger til webdesign, men også komme med dine bud på hvordan selv en enkelt lampe kan ændre dynamikken i et rum. Hvis du har FØR og EFTER billeder af konkrete forandringer kan du skabe en guldgrube, som ligger godt op til reklamer fra boligindretningsmagasiner m.v.

Den mayanske kalender og andre sjove ting i verden
Folk elsker konspirationer, og hele verden rundt har diskussionerne hersket om jorden gik under fordi den mayanske kalender udløb. Der er ingen grænse for hvilke teorier du kan dyrke. Alt lige fra Kennedy-mordet i 1963 til Dianas død i Paris i 1997, og World Trade Center m.v. Kun fantasien sætter grænser, og det er virkelig en legeplads for de sjoveste teorier hvor du både kan få underholdende kommentarer, men også en chance for virkelig at lege med bloggens muligheder i et socialt univers.

Vedvarende energi
Hvor jeg tidligere gav ideen til nichen “Solenergi”, er der i dag mange andre nicher. Der er bl.a. Mikkel deMib Svendsen der skriver om sit forsøg med at køre i elbilen Tesla, og mange andre muligheder for at fokusere på miljørigtig adfærd. Også nogle politiske vinkler på det, at man ikke helt friholder folk for at betale afgifter selvom de slet ikke sviner. Gode muligheder for at kæde det sammen med bannerreklamer for at få sig et nyt tag, solceller på taget, sin egen vindmølle etc.

Skabeloner til administratorer og iværksættere
Det er forbavsende så mange penge der pt tjenes af folk der designer WordPress-temaer, og hvorfor ikke gøre det samme med skabeloner folk kan bruge i deres arbejde? Hvis du i forvejen har nogle rigtig gode skabeloner kunne du lave en iværksætter-pakke, som du bagefter supplerer op med ekstra ting du sælger i 10 stk.-pakker. Folk elsker når tingene er klar til at bruge, så hvorfor ikke gøre det nemmere for dem? De betaler jo i forvejen timeløn til kontorfolk, så hvis du leverer noget rigtig godt som folk har brug for, så har du en lille pengemaskine. Kom i gang hvis du har en lille kontorekspert i maven…

Gratis kontorprogrammer – anmeldelser og tips
Mange kvier sig for at give flere tusinde kroner for et kontorprogram fra Microsoft. Det behøver de jo heller ikke, for der findes jo både OpenOffice og LibreOffice (og andre kontorpakker), så hvorfor ikke give tips og ideer til hvordan de gratis alternativer kan bruges?

Når folk er sparet mange penge i anskaffelsen er de nok mere parate til at give både 60, 80 eller 90 kroner for en god e-bog om emnet, og du kan jo skrive flere e-bøger med hver sin vinkel – og giver du f.eks. et nyt tip om ugen, som er i kombination med din e-bog eller dit videokursus, kan du være helt sikker på folk bliver nysgerrige.

Oprydning – tips og ideer
Hvis du er rigtig god til oprydning, så kan du dele tips og ideer med folk som er knap så gode til det. Det er jo altid lidt halvkedeligt at komme i gang, men hvis du konkret viser FØR og EFTER billeder af nemme teknikker kan folk se, og forstå, nødvendigheden af oprydning. Jo sjovere du gør dette, jo mere trofaste vil dine læsere være, for alle elsker jo, som jeg før har skrevet, nemme løsninger på ting de ikke bryder sig om at bruge tid på.

Inspiration til børnelege
Når det gælder børnelege så er vi alle forskellige. Vi har lært nogle ting i barndommen som vi giver videre til vores børn, men hvorfor ikke dele med hinanden? Det kunne jo være du kendte et område jeg ikke kendte, som børn synes er rigtig sjove, og hvis læserne får inspiration til nye børnelege har de en chance for at blive underholdt på nye måder…

Inspiration til fester & borddækning
Fester og borddækning sker jo i mange forbindelser, og både til hverdag og fest er der noget rart ved at sætte sig til et veldækket bord. En niche der egner sig godt til indretningsmagasiner, og giver store muligheder for at skabe sit helt eget brand i sin niche…

Møblering af børneværelser
Ganske som jeg skrev i forbindelse med børnelege-nichen, så er indretning og møblering af børneværelser der interesserer alle forældre. Der er ikke meget på markedet om dette emne, så det er en genial niche for dem som har et digitalkamera og forstår at forklare nogle sjove ting – enten i tekst eller som små videoindlæg.

Nye smagsvarianter i the
Det at drikke the er faktisk blevet moderne. Folk drikker ikke mere kun kaffe, som tidligere, og der er gode muligheder for at fordybe sig i smagsnuancer og finde nye the-typer som folk nysgerrigt vil følge.

Konklusion
Jeg ville blive meget overrasket hvis ikke der bare var en af disse nicher, som straks giver dig en ide til at komme i gang med at blogge. Der er i hvert fald lagt i kakkelovnen til noget rigtig godt materiale med ovenstående, og jeg ønsker dig god arbejdslyst. 🙂

Leave a Response