Hvad er din tid værd?

Jeg så en sjov kommentar, som fik mig til at tænke på, at vi alle kun får 24 timer for hver ny dag i kalenderen. Denne tid har en værdi – uanset om du bruger den privat, på jobbet eller med dit eget iværksætteri. Lad os lige kigge på citatet:

I will never fail to search for lower prices. I once needed a script that was going to cost me $200. I did some digging, and found something similar for $100, then dug some more and found it for $27, then dug some more and found virtually the same $200 script for free
Oversat: “Jeg vil aldrig glemme at søge efter lavere priser. Jeg havde engang brug for et script der ville koste mig cirka en tusse. Jeg ledte lidt videre, og fandt noget lignende til den halve pris, ledte videre, og fandt det samme for cirka 150, og til sidst fandt jeg næsten det samme script som ville koste en tusse helt gratis.

Det er forståeligt at lede efter en billigere pris hvis et produkt koster en tusse. Jeg forstår godt at i smale tider kan det være fristende at spare penge, men du skal samtidig passe på, for du risikerer også at blive en Scrooge når det gælder at spare penge.

Hvis du bruger FOR MEGET tid på at lede, og det ikke medfører reelle besparelser, så er det farligt at bruge tiden på denne søgning. Det er kun dig der kan afgøre hvor meget tid der er passende, men jeg vil lige hjælpe dig til at finde en rettesnor.

Du bør tage udgangspunkt i hvad du tjener pr. time. Dette skal naturligvis være efter skat, for det du skal betale er jo også penge du har betalt skat af. Men hvis du ser en e-bog til en flad halvtredser ville det være noget omsonst at lede efter at finde den gratis hvis du kunne have tjent det dobbelte på at skrive en ny artikel på din blog.

På tilsvarende vis bør du også huske support. I det konkrete tilfælde jeg citerede ovenfor er der jo ikke inkluderet support (oftest ikke, i hvert fald) når produktet gives bort. Hvis nu scriptet ødelægger noget andet for dig, ender du måske med at bruge 3-4 timer på fejlretninger, og så går det hele ligesom også op i hat og briller.

Penge sparet er penge tjent” er, med andre ord, et godt princip når det betaler sig. Men hvis du kører 5 ekstra kilometer for at spare 30 øre på benzinen skal din tank altså være temmelig stor når du i forvejen brænder ½-1 liter brændstof af, som i sig selv koster cirka 12,-.

Håber du bruger dette fornuftigt, så du kan koncentrere dig om at tjene flere penge – både på nettet, men også når du i det private skal tage stilling til om et tilbud er noget du vil køre efter. Det er ikke altid ting bliver billigere hvis du skal bruge 3 timer på kørsel frem og tilbage.

Håber alle får en god valgdag og -aften, og håber du har gjort din borgerpligt. Sofavælgere får ingen indflydelse… 🙂

Leave a Response