WYLIWOL – Nøglen til succes

WYLIWOL er nøglen til succes. Nu tænker du sikkert: “Hvad pokker betyder WYLIWOL?” Alle kender WYSIWYGWhat You See Is What You Get, som bl.a. bruges i DTP- og design-kredse. Forkortelsen betyder, at det du ser på skærmen også er det som kommer ud på printeren. Det står i skarp kontrast med de gamle tekstbehandlingssystemer hvor skribenten skulle vide hvad de enkelte koder betød, og det gjorde det ofte ret svært at fastholde et ordentligt design.

Ingen tager sig af WYLIWOL. Det kan du bruge til din egen fordel.

WYLIWOL er en forkortelse af What You Like Is What Others Like – på dansk kunne vi kalde det: Det Jeg Kan Lide, Kan Andre Også Lide – men mon ikke DJKLKAO er meget sværere at huske? Så ender vi jo i Margerite Vibys DKRMNSG der kommer fra hendes monolog om de mange forkortelser… 😉

Jeg havde længe tænkt på, at nyhedstemaer så pæne ud på WordPress blogs. De virkede effektive i forhold til at præsentere mange artikler på en forside, og var lette at læse, og gav et fornuftigt overblik. Jeg kom bare aldrig i gang med at indbygge et sådant tema på mine egne blogs – før i dag.

Læserskaren voksede jo fint, og derfor var mine tanker ikke så meget fokuseret på at væksten kunne være endnu større. Min fejl.

Det er det farlige ved at udsætte tingene, for nu kan jeg se, at hele bloggens udseende tager sig meget bedre ud. Jeg har fået fjernet alt det rod som gjorde bloggen mindre effektiv i at fastholde fokus på alt det vigtige.

Så er spørgsmålet: hvorfor katten tænker vi ikke over princippet? Det JEG kan lide, kan ANDRE garanteret også meget bedre lide. Indholdet drukner på de lange blogs hvor hver artikel gengives til fulde på forsiden, og alle dine andre artikler fortaber sig i det kaos der opstår. Hård erkendelse når jeg samtidig gerne vil fortælle andre hvordan DE skal gøre.

Men jeg er parat til at tage min egen medicin! 🙂

Prøv at lave en søgning på Google efter WYLIWOL. Her til morgen kom der intet frem – hvilket antyder at det er et ukendt princip. Men måske kan denne artikel (samtidig med min engelske) motivere folk til at implementere WYLIWOL i alt det de foretager sig.

WYSIWYG var også et ukendt begreb i kodningens tidsalder, men du kan få stor succes med at implementere princippet WYLIWOL på dine blogs. Giv folk det format alle kan lide. Jeg vil komme tilbage med statistik efterhånden som det nye design får lov til at bundfælde. Det er alt for tidligt at komme med tendenser endnu, men jeg er sikker på det nye tema vil fungere langt bedre end det gamle.

Stay tuned. 🙂

Leave a Response