Spændende tema på DR2 – med fejl

Nikolaj Sonne var med til at køre et meget spændende tema i aftes om internettet om online indtjening. Dette blev annonceret på Twitter med ordene:

Hvordan tjener Google pege og hvordan ser internettet ud? Det og mere i Temalørdag om internet. 20.30 på DR2


Jeg satte TDC-boksen til at optage programmet, for fruen ville gerne se et program om afdøde Tommy Seebach, og bagefter stod programmet på Melodi Grand Prix. Fair nok, og jeg så programmet senere.
Jeg havde før programmet skrevet et tweet jeg havde håbet kunne inspirere Nikolaj til et retweet, da jeg skrev:

@nikolajsonne …endnu mere interessant: hvordan DU kan tjene penge på nettet Læs: http://www.blunck.dk/tjenfritid

I det ellers rigtig fine program, som var en perfekt blanding af egenproduktion og indslag fra Asien og USA, skete der imidlertid to fejl – den ene ganske væsentlig. En ekspert DR havde valgt at bruge, mente, at fordelingen mellem Google og webstedsejere på Adsense-annoncer var ukendt.

Dette inspirerede til følgende tweet fra mig:

@nikolajsonne Hvis din ekspert havde læst min blog, havde han vidst, at Adsense = 68% til webejere => http://bit.ly/9I5ohy

Da jeg senere i programmet så, at eksperten efter en 2 ugers periode kunne fremvise et glas med et beløb de gættede på var de enige om, at der var ca. 300,- i glasset, men ville ikke udtale sig om beløbet da eksperten påstod, at han ikke måtte udtale sig om beløbet, men derimod gerne ville fortælle, at der havde været ca. 700 besøgende og knap 60 klik, blev jeg lidt nervøs på læsernes (og seernes) vegne. For hvis du har set dette program kunne du komme til at lave en ALVORLIG fejl, som kan koste dig din Adsense-konto.

Jeg skrev derfor dette tweet:

@nikolajsonne Værre, så var det klikfrekvens der ikke måtte afsløres 8.1b, hvorimod beløb måtte 8.2 – http://bit.ly/GsNSE

Ingen af disse tweets har indtil nu været retweetet, så jeg ved ikke om Nikolaj ikke følger kommentarer til sine tweets, men du kan drage nytte af informationerne i denne artikel som læser af min blog. Jeg vil ikke have, at nogen af mine læsere begår en fejl som kan få fatale konsekvenser for deres potentiale med Adsense.

Hvis ikke du har læst betingelserne for Adsense, så skal du skynde dig at gøre det, FØR du begår en fatal fejl. Google har den suveræne ret til at slette dig som bruger hvis du forbryder dig mod deres regler, og reglerne er KLARE og TYDELIGE – endda frigivet på dansk.

Der står i punkt 8 angående fortrolighed følgende:

8. Fortrolighed

8.1 Du må ikke videregive Googles Fortrolige Oplysninger uden forudgående skriftligt samtykke fra Google. Ved “Googles Fortrolige Oplysninger” forstås: (a) al Googles software, teknologi, programmering, specifikationer, materiale, retningslinjer og dokumentation, der vedrører Programmet; (b) klikfrekvenser eller anden statistik, der vedrører Emne-effektivitet i Programmet, som Du har fået stillet til råDighed af Google; og (c) alle andre oplysninger, der skriftligt af Google er angivet som “Fortrolige” eller har en tilsvarende angivelse, eller som det er rimeligt indlysende skal behandles fortroligt.

8.2 Uanset ovenstående har Du ret til at offentliggøre det korrekte beløb for Googles bruttobetalinger til Dig i henhold til Programmet.

8.3 Googles Fortrolige Oplysninger omfatter ikke oplysninger, der er blevet offentligt kendt på anden vis end ved Din eller Googles misligholdelse, eller oplysninger, som (a) Du selvstænDigt har udviklet uden adgang til Googles Fortrolige Oplysninger, og som er skriftligt bevist; (b) Du retmæssigt har modtaget fra tredjemand, som ikke ved at offentliggøre oplysningerne har overtrådt en fortrolighedsforpligtelse; eller (c) kræves offentliggjort i henhold til gældende ret, forudsat at Du giver Google omgående og, hvor det på nogen måde er muligt, forudgående meddelelse om en sådan offentliggørelse.

Hvis du undrer dig over hvordan jeg kan huske den slags detaljer, så vil jeg godt lige slå et slag for Joel Comm, der gennem årene har skrevet både The Adsense Code samt Adsense Secrets. Sidstnævnte bog er for nylig udkommet i en version 5.0, og de 293 sider er letlæste. Enhver kan med almindelig skoleengelsk følge med, og der er RIGTIG mange ting du kan hente fra denne e-bog. Læs mere om den herfra: http://anmeldt-bog.blogspot.com/2011/05/joel-comm-adsense-secrets-50.html.

Leave a Response