Internettets velsignelser

Der er mange fordele ved internettet – særligt hvis du har en iværksætter i maven. Du kan starte din egen forretning på dine helt egne vilkår, og du vil opleve, at din indtjening kan baseres på to elementer:

  1. Den direkte indtjening, som afhænger af dit indhold
  2. Den passive indtjening, som ikke afhænger af din indsats – men kommer oven i din direkte indtjening


Den direkte indtjening, som afhænger af dit indhold
Uanset hvilken form for salg du driver – om det er salg fra artikler på dn blog eller din egen webshop – så er der en indtjening der afhænger af hvor meget trafik du sender frem til dine salgssider, eller din webshop. Jo mere du arbejder med at finde gode produkter, den rigtige præsentation og markedsføring, jo mere vil du tjene.

Den direkte indtjening kan sagtens være offline, f.eks. hvis du laver oversættelser eller skriver tekster. Dette gør jeg f.eks., og opgaverne kommer både via internettet, men også via mund-til-mund metoden når andre får anbefalet mine talenter.

Efterhånden som du lærer at bruge de sociale medier rigtigt, vil du opleve, at dine kunder lige så vel kan komme via din Facebook-profil som via et spændende tweet du måske skriver på Twitter. Det er uvist hvad der lige præcis giver salget, for hvert lille element er jo med til at udforme dit samlede brand – og hvis du endelig bestemte dig for at tracke alle dine besøgende ville du i sidste ende arbejde dig selv ihjel frem for at fokusere på selve opgaven. Derfor kan du sagtens split-teste ved at udgive en information via én kilde den ene dag, og så vente et par dage til den næste kilde. Men du vil aldrig være helt sikker på hvorfra den besøgende kommer, medmindre du gider pløje dig igennem en masse statistik.

På blogs er det ganske naturligt at din placering i søgemaskinerne afhænger af det indhold du skriver. Dels har du søgemaskinernes prioritering af indhold at tage hensyn til, men sandelig mindst lige så meget en opmærksomhed over for det faktum, at det er levende mennesker der læser blogs. Dit indhold kan være nok så godt placeret i en søgemaskine, men hvis ingen gider læse det du skriver gavner det dig ikke spor. Du skal bringe værdi til dine læsere – hver gang du skriver. Hvis du vil tjene penge online i hvert fald.

Den passive indtjening, som ikke afhænger af din indsats
Jeg vil særligt fokusere på tre kilder til passiv indtjening:

  1. Google Adsense
  2. Bannerreklamer
  3. Salg af andres produkter

1. Google Adsense
Når det gælder Google Adsense er der en ubestridt guru, Joel Comm, som har udgivet de bedste bøger i forbindelse med Adsense indtjening. Hans e-bog Adsense Secrets er netop udkommet i en version 5.0 som absolut er mindst lige så spændende som hans første bog, The Adsense Code, og de foregående versioner af Adsense Secrets. Du kan læse en anmeldelse af hans e-bog på bloggen Netpenge.info, og den er skrevet af it-forfatteren, Britt Malka, der oprindeligt inspirerede mig til at begynde at kigge på online indtjening. En beslutning jeg bestemt ikke har fortrudt i dag.

Adsense Secrets 5 kan købes for kun $17 hvis du klikker på titlen – og en kortere tekst om Adsense optimering kan læses herfra: NU kan du LÆRE præcis hvordan du dramatisk øger din Google AdSense indtjening

2. Bannerreklamer
Nogle har gennem årene forsøgt at bilde hinanden ind, at folk var bannerblinde – og til den gruppe hørte særligt de som ønskede at få os over til at stole fuldt og helt på Google Adsense som indtjeningskilde. Dels var der en kommission at hente når folk blev inspireret til at gøre noget ved Adsense-indtjeningen, men samtidig var det så også medvirkende til at folk fik sig en god grund-indtjening.

Hvad der imidlertid hurtigt gik op for mig, var at der var nogle nicher hvor Adsense kun indbragte småpenge pr. klik. Dette kunne jeg jo ikke sidde overhørig, så jeg bestemte mig for at tjekke hvor meget der egentlig kunne tjenes på bannerreklamer med nogle af de små sider som havde små besøgstal, men også så lav indtjening at eksperimentet kunne gennemføres uden væsentlig risiko for hele mønsteret af online indtjeningen.

Resultaterne overraskede mig, og derfor bestemte jeg mig også for at skrive en e-bog om emnet da min mentor udfordrede mig omkring emnet bannerblindhed. Det kom der e-bogen Sådan tjener DU penge på bannerreklamer ud af, som tidligere erhverves for knap en flad 50’er.

3. Salg af andres produkter
Affiliate marketing indeholder den fordel at du kan begynde at tjene penge på at sælge andres produkter længe før du selv får lavet dine egne produkter. Du kan samtidig også teste en niche ved at sælge produkter inden for nichen før du evt. beslutter dig for at udvide markedet med dine egne udgivelser. Dette emne behandler jeg i min e-bog “Tjen penge online”, som du kan læse de første 2 kapitler af helt gratis.

Salget af produkter online giver to indlysende fordele, nemlig dels at dine omkostninger er lavere end fysiske butikker, som giver mulighed for en lavere salgspris, men også den praktiske, at tingene kan leveres digitalt. Det sidste element er blevet en endnu større fordel i takt med at PostDanmark har udviklet sig til en reklamedistributør med endnu højere priser på breve og pakker fordi der skal underbydes på markedet for adresseløse forsendelser, som det hedder.

Du har, for at gøre en lang historie kort, en unik chance for at få en forretning på benene ved at få din egen butik online, og jeg håber du griber chancen. Det er erfaringer som dine der får journalisterne vækket til de gode historier om alt det som foregår online. Det bliver endnu større i fremtiden, og er en stensikker investering i din egen fremtid. Det eneste det kræver er, at du kommer i gang – hellere i dag frem for i morgen…

Leave a Response