Er affiliate-links forkerte?

Dagens spørgsmål: “Er affiliate-links forkerte?”

Hvis jeg hjælper en person på en nyhedsgruppe eller i et forum, hvilket er gratis for vedkommende, der får det gode råd, ville det så være forkert at bruge et affiliate-link i sin tekst?

Spørgsmålet kan besvares hurtigt og nemt: kunden får varen til samme pris som hvis han/hun køber fra forsiden af domænet, men hvem høster indtjeningen? Det gør firmaet der linkes til.

Hvis du bruger af din tid og energi til at give folk et godt råd, hvad skulle så være forkert i at bruge sit affiliate-link? Kunden betaler ikke de 25% kommission som firmaet er parat til at betale for at få flere kunder. De får ikke varen billigere ved at gå uden om dit affiliate-link. Til gengæld vil al hjælp også stoppe hvis det skulle være forkert at linke til siden med en potentiel indtjening som ikke koster kunden spor, hvis han/hun alligevel bestemmer sig for at købe.

Folk kan vælge at købe eller lade være. Det giver ikke mening at gøre affiliate links til noget odiøst alene fordi folk hellere vil påtale andres indtjening. Glem ikke, at den slags mennesker sjældent hjælper andre, men alene går efter at vejlede andre i hvad du ikke må. For dem handler det om at gøre sig mere moralske og etiske end andre. Spørg dem hvor de får lavet deres bil – det er måske sort. Spørg dem hvem der reparerer deres tag eller lægger deres fliser i haven – det er måske sort.

Som bekendt er der nogle der abonnerer på den underlige holdning at når moral er godt må dobbeltmoral være dobbelt så godt. Der er ganske simpelt ikke nogen andre folkeslag som elsker at banke hinanden oven i knolden som danskerne, og det er derfor intet under at det kan være så svært for folk at skabe en indtjening, for de render alle rundt og spænder ben for hinanden.

Afslutningsvis så mener jeg, at når du selv er ærlig med hvem du bruger til at levere et bestemt produkt, hvilket folk i forbindelse med f.eks. webhoteller selv kan tjekke via DK-Hostmaster og andre opslagsværker, så BURDE et affiliate-link ikke være spor odiøst. Du er jo ærlig – modsat visse andre der motiveres af MLM-lignende systemer hvor de f.eks. har penge i klemme da de købte startpakker før de fik lov til at blive forhandlere…

Hvad er dine tanker? Kommentarer velkomne. 🙂

Leave a Response