Følg din passion

Følg din passion, og lad være med at lade dig nøje. Når du skal følge din passion er det vigtigt at du genkender forskellene mellem “almindelig” entusiasme og så virkelig passion.

Passion handler om, at du simpelthen ikke kan lade være med at følge din passion. For at få den slags virkelig energi er du nødt til at finde det du virkelig brænder for. Du kan måske hente inspiration fra Pernille Melsteds blog “Find din passion” hvor hun med flere videoer fortæller mere om det at finde sin passion.

Du kan godt forledes til at tro, at du måske skal arbejde med bogføring bare fordi du fik gode karakterer på handelsskolen på en HHX. Men hvad nytter det at have gode karakterer hvis du bagefter finder ud af at du ikke gider arbejde med det? 🙂

Jeg har mødt mange mennesker som har læst videre, og så lige før slutningen på deres studier er de stoppet med deres læsning. To advokater, en markedsføringsøkonom, en datalog – og flere andre.

For at gøre forklaringen endnu klarere, så kender jeg selv problemet. Jeg kender til det at tro, at fordi jeg var dygtig til EDB, og interesserede mig for det tekniske, så skulle jeg være datamatiker. Efter et semester på datamatiker-uddannelsen fik jeg nok. MAOS [MaskinArkitektur og OperativSystemer] var spændende nok ud fra den historiske viden det gav, men programmeringsdelen kedede mig voldsomt. Den dag i dag KAN jeg godt sidde og nørkle med en smule kodning, men det er SLET IKKE MIG…

Forskellen mellem STUDIER og VIRKELIGHED er, at tingene kan LYDE meget spændende, men når det så skal studeres helt ned til mindste detalje så kan meget af stoffet blive FOR teoretisk.

For praktikeren er elev-vejen naturligvis vejen frem, og det skal der også være plads til…

Men tilbage til emnet. 🙂

Nogle begynder at bogføre eller lave et mini-callcenter ud fra betragtningen at de enten godt kunne lide at bogføre i skolen eller har en god telefonstemme.

Når de er kommet godt i gang er de ved at br*kke sig ved tanken om at tage en telefon mere, men bliver véd med at presse på fordi de regner med at det vender på et senere tidspunkt. De “lader sig nøje” med at tingene ikke er nær så spændende som de håbede på.

Faktisk ender det med at folk er mindst lige så trætte af deres selvstændige liv, fordi de ikke allerede fra starten af bestemte sig for at følge deres passion. Hvis de havde fulgt deres passion havde de sagt stop, fundet og fulgt den niche de VIRKELIG BRÆNDER FOR, og ville derfor også langt nemmere få succes med det de arbejder med.

Så hvordan går det med at følge og bruge din passion til at skabe din egen succes?

Leave a Response