Født sælger?

Er du en “født sælger”? Eller mener du det er noget som kan læres på handelsskolen? Er begge dele mulige? Med andre ord: hvad kræver det at være en dygtig sælger?

Der findes naturligvis naturtalenter. Folk der har kunne sælge siden de næsten kunne gå. Vi hører om den slags entreprenører, som i en alder af helt ned til 7-8 har startet sodavands-salg, senere gået med aviser, og i sidste ende måske sidder som millionærer i dag.

Du kan lære meget på handelsskolen, men passionen ved at have med kunder at gøre er nok noget du helst skal besidde på forhånd, hvis ikke det skal virke kejtet for dig at blive sælger.

Betyder det, at du ikke kan LÆRE at sælge? Nej, bestemt ikke. Men din lyst til at LYTTE til kundens behov skal gå forud for alt andet. Uanset om du sælger biler, huse, toiletbrædt eller vvs.-installationer, så handler det om at DÆKKE KUNDENS BEHOV.

For at du kan dække kundens behov kræver det, at du KAN og VIL lytte til det kunden fortæller dig. Signalerne kan være nok så små, men hvis du kan se disse små tegn på købelyst kan du nå meget længere end du ellers ville have gjort.

Ganske som med online indtjening. Du finder næppe noget kursus i online indtjening på en handelsskole. Det er ikke et fag, der endnu er blevet anerkendt som “relevant” i pensum-sammenhæng… Men om 10 år vil det være meget naturligt også at have “Internethandel” på HG-undervisningens skoleskema.

Det er så småt startet med kurser der går ud over det almindelige webdesign, men der er ikke meget om emnet endnu. Ved du hvorfor? Fordi det skræmmer mange undervisere fra vid og sans at skulle følge med i det tempo som internethandel bevæger sig med.

Ved du hvorfor det går så stærkt?

Mit bud er fordi vi ganske enkelt ikke har læst nogen lærebøger som siger, at noget skulle være umuligt, og derfor har split-test været den nemmeste måde at teste ting på. Det er stadig den samme psykologi der ligger bag selve salget, men talentet for at kunne sælge på nettet handler om at være fræk nok, og sige tingene på den rigtige måde.

Så der er meget alle kan lære, men der er også ting som bliver nemmere hvis du fra naturens side har en smule talent for salget, og brænder for at sælge noget til andre. Bliver du rigtig god til det, så vender folk tilbage og køber fra dig igen, og så er meget nået når også kunden har det lige så sjovt og føler sig lige så godt behandlet som du forsøger at gøre dit bedste hver eneste dag.

Leave a Response