Månedens tema: Links

Her i september handler det især om at skaffe sig links. Vi starter blødt op med at kigge på hvordan du selv kan drage nytte af at SÆLGE links til andre. Enten i form af bannerreklamer, som du kan læse mere om i min e-bog Sådan tjener DU penge på bannerreklamer, men du kan også SÆLGE links til andre.

Hvad skal jeg tage for links på min blog?” tænker du.
Det er et godt spørgsmål. Personligt ville jeg tage så meget som muligt. Ikke fordi jeg er grisk af natur, men simpelthen fordi du gerne vil sikre dig, at du kun får interesserede kunder. Hvis du sætter prisen for lavt tiltrækker du irrelevante kunder, og folk kunne linke til ting du ikke er interesseret i at reklamere for.

Som tommelfingerregel har jeg selv taget 200,- pr. link pr. år når jeg er blevet spurgt om links, f.eks. fra forsiden af familiedomænet. Hvor meget du selv kan få for links på dine sider afhænger af den kundekreds du har. Nogle vil betale langt mere.

For mit eget vedkommende har den relativt lave pris været motiveret af et ønske om at hjælpe andre frem. Når jeg har optimeret mine sider kan jeg lige så godt hjælpe andre, som starter her i branchen, frem til en situation hvor de også kan få relevant trafik.

Hvordan skal jeg tage imod betaling for disse links?” er måske dit næste spørgsmål.
Jeg ville selv anbefale en PayPal-knap. På den måde kører alting automatisk, og du får besked når der kommer en betaling. Hvis ikke du kender til PayPal som betalingssystem vil jeg anbefale, at du læser Britt Malkas e-bog “Få mere ud af din PayPal-konto”.

Når du først har lavet din knap på PayPal’s hjemmeside får du en betalingsknap som denne:


Ønsket link & nøgleord



Hvor mange links skal jeg sælge?” tænker du nok.
Jeg har f.eks. sat ovennævnte betalingsknap til kun at sælge 10 links. Når der er solgt 10 links vil den ikke fungere mere. PayPal har, med andre ord, også et lagerstyringssystem indbygget, som du også kan bruge hvis du laver en forening hvor du f.eks. kun vil have 40 eller 60 medlemmer. Så sætter du bare antallet til 40 eller 60 hvorefter PayPal nok selv skal tælle hvor mange salg der sker. Smart, ikke sandt? 🙂

Hvorfor skulle folk købe links på mine sider?” tænker du måske.
I modsætning til kommentarer på blogs der ofte garneres med et “NoFollow”-tag, så er en linkmenu et sted hvor Google (og Bing) følger med. De links du laver vækker søgemaskinernes interesse. Når din side nyder troværdighed online, så kan et link være med til at opbygge troværdighed for den som køber et link hos dig.

Du skal naturligvis ikke linke til hvad som helst. Hvis et escortbureau vil købe et link hos dig, kunne det nok godt betale sig at takke nej, refundere beløbet, og komme videre. Men hvis du har en niche der passer til kunden kan du altid tilbyde at linke fra et andet sted. Det kunne være du havde en side som fortalte en del om Lego hvorefter en ekspert i modeltog gerne ville have et link hos dig. I arbejder i hver sin niche, men der kan jo sagtens være folk som interesserer sig for både Lego og modeltog, ikke sandt?

Mere om links i morgen. På gensyn. 🙂

Leave a Response