Hvordan du filtrerer mails

Jeg fik et spørgsmål fra Mikkel på Twitter om hvordan du filtrerer mails i Thunderbird. Det synes jeg da fortjener et svar, og hjælper gerne. Jeg tænkte, at jeg samtidig ville skrive om det her på bloggen så du også kunne få gavn af svaret.

Når du er inde på den relevante mailkontos indbakke kan du gå ind under Funktioner, og Meddelelsesfiltre. Så kan du se hvilke filtre du allerede har på dit system. Hvis ikke du har oprettet nogen, vil dette vindue være blank, men det ser sådan cirka sådan her ud:

[Grafikken er væk efter screensend.com gik ned]

Jeg bruger cirka 30 filtre til at lave min primære sortering. Denne sparer mig for meget tid, hver eneste dag, fordi sorteringen nu fungerer helt automatisk. Thunderbird kører alle filtrene igennem hver gang jeg starter mailprogrammet.

Hvis du går ind på mailens header (som vises lige henover indholdet af mailen) vil du se noget, der ligner følgende:Hvis du højreklikker på en e-mail adresse (f.eks. Fra) [eller trykker Ctrl-taste + museklik under MacOS] kan du vælge at lave et meddelelsesfilter [Opret filter udfra denne meddelelse].

Med den rigtige filtrering (både modtagere og nøgleord) kan du spare ganske meget tid.

God fornøjelse. 🙂

Leave a Response