6 ting du bør forandre for at overleve

Der er 6 meget vigtige ting du bør forandre for at overleve som iværksætter. Du kunne sagtens dele enkelte ting yderligere op, men disse punkter er vigtige at huske, hvis du vil have succes som iværksætter.

  1. Manglende fokus
  2. For mange distraktioner
  3. Manglende evne til at turde sige “nej”
  4. Manglende effektivitet når du ikke er motiveret
  5. Manglende vinderholdning – ikke kun erfaring
  6. Manglende selvdisciplin

1. Manglende fokus
Manglende fokus virker nærmest destruktivt. Når vi ikke har noget MÅL med det vi gør ender det hele i prokrastinering (udsættelse af vigtige ting du KUNNE gøre i dag). Du opnår langt dårligere resultater end ellers fordi du mister forbindelsen til det du er i gang med.

2. For mange distraktioner
Det går egentlig hånd-i-hånd med pkt. 1 (manglende fokus), men er samtidig en erkendelse af, at vi pludselig ikke ser skoven for bare træer. Vi lader os distrahere af en detalje som bagefter får os ud på et vildspor.

Har du prøvet situationen hvor du surfer på nettet, og pludselig tager en afstikker dig ud på en helt anden søgning som gør at du mister 2 timer af din arbejdsdag? Den slags undgår du hvis du åbner linket i et nyt faneblad, og fastholder dit eget projekt indtil det er færdigt. Bagefter kan du lukke det nuværende faneblad og kigge på det du tidligere fandt fascinerende. I to ud af tre tilfælde kan du ved andet øjekast se, at det nye og spændende nok inspirerer til noget andet, men meget ofte kun er tidsspilde vi finder på for at holde alt nyt og frisk. Når du har holdt fokus på din første opgave, som nu er færdig, er det nye enten en ny opgave eller noget du hurtigt kan lukke ned. På dén måde sparer du en ufattelig masse tid.

3. Manglende evne til at turde sige “nej”
Nogle påstår du aldrig kan have for travlt, men det er rent faktisk forkert. Hvis du glemmer at prioritere dine opgaver mister du til sidst jordforbindelsen. Du får mere travlt med at have travlt, og holde styr på aftaler frem for at få GENNEMFØRT dine projekter. Derfor er det vigtigt at vide hvornår du bør takke nej fordi du ikke vil kunne løse opgaven på en for alle parter god måde.

4. Manglende effektivitet når du ikke er motiveret
Når du skal lave bogføring keder det dig måske voldsomt, men alligevel bruger du en masse tid på det. Det samme med webdesign. Hvis du nu slet ikke føler dig spor kreativ, men har et logo og et par ideer, hvorfor så ikke outsource?

Du kan outsource alt det du ikke gider. Uanset om det være sig vinduespudsning, rengøring, bogføring, oversættelser, webdesign, oprydning — kun din egne talenter sætter grænsen. Tænk hér især på hvor meget du KAN tjene mens du outsourcer det du alligevel ikke gider. En vinduespudser pudser vinduerne på under en trediedel af den tid du selv er om at gøre det…

5. Manglende vinderholdning – ikke kun erfaring
Du vinder ikke ved din erfaring, din uddannelse, dine tidligere erfaringer eller noget som helst andet. Dét som kan give dig succes er at have den RIGTIGE INDSTILLING til tingene. Du er nødt til at opføre dig som en vinder hvis du gerne vil vinde. Det nytter ikke noget at starte alle projekter med at tvivle på dine talenter. På den måde når du ingen vegne.

6. Manglende selvdisciplin
Selvdisciplin er ikke kun noget der bruges i forsvaret eller i forhold til træning for atleter. Selvdisciplin er det at indse, at der er nogle bestemte faktorer som øver indflydelse på de resultater du opnår. Hvis du formår at koncentrere din indsats (husk punkt 1 – fokus) kan du nå meget længere når din indstilling til disciplin er i orden.

Du KAN få succes!
Hvis du gider TÆNKE over disse gode råd, og begynder at bruge dem i den måde du arbejder på vil du opdage, at dine resultater bliver meget bedre. Kom godt i gang straks, og sørg for at vende tilbage til artiklen efter et par dage så du kan se hvor godt du har kunne implementere alle punkterne. Du vil derefter kunne opbygge nogle gode vaner, og derefter bliver alting til en leg.

Leave a Response