Alle taler sociale netværk

Der er en god grund til, at alle taler sociale netværk netop nu. Hvis det bruges rigtigt er sociale netværk nok noget af det mest effektive til at skabe nye relationer. Men det er, som bekendt, ikke kun private som er begyndt at bruge sociale netværk. Nyhedskanaler som TV2 Øst er også begyndt at have sin egen Twitter-profil. Det giver nemig gode backlinks, og ganske som opdaterede blogs længe har scoret kassen i forhold til at skabe trafik, så er det samme ved at ske med gode Twitter-profiler.

Hvad er hemmeligheden? En del af hemmeligheden ligger i at nogle har arbejdet på præcis den samme form for optimering – både af hjemmesider og pressemeddelelser. Så meget, faktisk, at du nu kan have et hamrende godt produkt, men du får ikke plads i medierne. Simpelthen fordi der er langt flere om budet. Du må derfor ud på markedet med betalt reklame og/eller lokke med gevinster for anbefalinger fordi den del nu er ved at blive mindst lige så effektiv som ellers at gøre som alle andre.

Dårligt udnyttelse af Facebook
Lad os tage et jordnært eksempel. Du interesserer dig for en helt bestemt hobby. Der er allerede 5 grupper, men du vælger at oprette den sjette. Hvorfor en ny gruppe?

Lad det være sagt med det samme: hvis din niche ikke passer ind i eksisterende grupper kan det være genialt at oprette sin egen gruppe, men du risikerer også at din niche bliver FOR SMAL. I så fald mister du chancen for at blive en stor – og alsidig – gruppe, og derved risikerer du også at det bliver en PASSIV gruppe.

I stedet for at oprette nye grupper bør du deltage i eksisterende grupper og ANALYSERE hvad der fungerer i din niche. Hvad tænder folk på? Hvad er de knap så glade for? Hvad får dem til at købe? Hvad får dem til at vente?
Alle disse spørgsmål er vigtige, og jo bedre du kan beskrive GRUNDLAGET for en gruppe jo større chance for succes.

God brug af Facebook
Den gode brug af Facebook er den hvor du deltager aktivt med venner — uanset hvor overfladisk nogle spørgsmål kan være, så kan et svar være vigtigt fordi det åbner dig i de sociale netværk. Det samme gælder virksomhederne. Hvis I kun er 2-3 ansvarlige som passer gruppen kan det give succes, men hvis I allesammen får fælles login fortabes alt. Lad tingene være fælles på visse punkter, men også unikke på andre.

Sørg for at kæde tingene sammen. Når du skriver på Twitter er det en god ide at have automatisk opdatering ovre på din Facebook profil osv.

Du kan se min egen Facebook-profil her: http://profile.to/henrikblunck
Du kan se min danske Twitter-profil her: http://twitter.com/henrikblunck_dk
Du kan se min engelske Twitter-profil her: http://twitter.com/h_blunck

Måske kan DU også lære noget nyt du kan bruge i din egen kommunikation. Kom gerne med kommentarer og forslag om hvad du gerne vil læse mere om. 🙂

Leave a Response