Fakes og efterligninger på nettet

Det er forbavsende at notere sig hvor mange blandt Internet Marketing folk der oplever fake-profiler på f.eks. Twitter, Facebook m.fl. Dét jeg især ikke forstår er hvorfor nogen gider efterligne andres profiler. Hvorfor ikke hellere bruge sin tid fornuftigt, f.eks. på at brande sit eget navn?

Alle med blot en smule IT-kendskab kan finde folks oversigt over online profiler — uanset om det er på Twitter eller Facebook. På den private blog har jeg f.eks. denne oversigt:

[Grafikken er væk efter Screensend.com gik ned]

Enhver som kender min skrivestil ville straks kunne gennemskue forsøg på at fake min skrivning, og desuden må det være enhver script-kiddie bekendt, at Google Alert også pludselig kunne fortælle om de nye profiler hvis søgningerne er indstillet rigtigt.

Med andre ord: internet er et åbent medie. Brug det fornuftigt, og sørg for at dine læsere kan finde de rigtige oplysninger om dig. Så undgår du fakes og svindel, eller gør det i hvert fald sværere for fuskerne at få succes med deres forehavende.

Leave a Response