Ærlighed varer længst

For mange er “ærlighed varer længst” blot en sætning – måske blot del af en smart vittighed m.v. Men har du nogensinde tænkt over hvorfor dette ordsprog er rigtigt?

Søgemaskinerne
Hvis du taler med politisk interesserede mennesker vil du lynhurtigt opdage, at de kan huske begivenheder der skete for 25 år siden uden problemer. Jeg er selv en af dem, for lige siden jeg var en meget lille fyr så jeg altid nyheder på DR [som dengang VAR den eneste danske tv-station :-)] klokken halv-otte. Når udenrigsministeren (Uffe Ellemann-Jensen) eller justitsministeren (Erik Ninn-Hansen) eller for den sags skyld skatteministeren (Isi Foighel) talte, så satte det sig sine spor. Jeg husker tydeligt mange af de fadæser som skiftende regeringer har foretaget sig. Men ikke mere politik i denne omgang.

Men søgemaskinerne er præcis lige sådan som vores hukommelse når emnet er noget vi interesserer os for. Søgemaskinerne interesserer sig nemlig lige så meget for hønsestrik som for nationaløkonomi. Årsagen til dette er, at når du og jeg søger i en søgemaskine så bliver de ord vi leder efter vigtige. Dels fordi Adsense leverers kontekst-specifikt, men også fordi de akkumulerede søgedata udgør en vigtig statistik. Hvad er “oppe i tiden” og “hvad er moderne” …

Når søgemaskinerne er så “dygtige” til at indsamle og kategorisere i databaser som vi bagefter nyder godt af, så forestil dig lige hvad der sker med din troværdighed hvis du NOGENSINDE modsiger dig selv. Hvis du holder dig til at skrive hvad du mener, og hvad du kan stå ved, så vil det ALDRIG ske, for så vil du også kunne HUSKE; at du skifter mening.

Derfor er det vigtigt, at du – når du starter en blog – skriver det du mener. Også selvom det måtte være upopuært, for faktum er, at vi aldrig søger efter ligegyldige personer. Vi søger efter HOLDNINGER og folk der tør STÅ VED deres meninger. Det ses overalt. Når noget skal “brandes” så er det ikke muligt at brande hvis det ligner mængden – der skal noget UNIKT til at brande et produkt.

Mere om dette i fremtidige indlæg også. 🙂

Leave a Response