Ingredienser i en god blog

Der er flere ingredienser i en god blog, og der kunne opstilles denne liste:

  • Indholdet
  • Trafik
  • Links
  • Kommentarer
  • Design

Indholdet

Noget af det vigste er indholdet, og det er i væsentlig grad både artikler og links. Links behandles nedenfor, men artiklerne skal gerne bibringe folk noget kvalitet så de vender tilbage. Det giver tilbagevendende trafik, som også behandles nedenfor.

Lav gerne serier. Det får folk til at vende tilbage og læse de næste afsnit når det du skriver er godt.
Det samme gælder e-bøger. Overvej om en bestemt artikelserie også skal gøres til en e-bog, og hvis du er til lister, så kan du altid tilbyde folk at downloade pdf-filen gratis imod at de leverer en e-mail adresse og et navn. Så har du noget at vende tilbage til. 🙂


AWeber Unleashed – få det fulde udbytte af Aweber-lister hvis du gerne vil have det fulde udbytte af dine AWeber-lister:
http://www.blunck.dk/recommends/aweber-unleashed/


Trafik

Der er flere former for trafik. Der er engangstrafik (folk der kun kommer en gang) og tilbagevendende trafik (folk der kommer igen). Der kan være flere grunde til, at folk kun besøger din blog en gang. Det er ikke nødvendigvis din skyld, for du må erkende, at folk er forskellige. Det kan være din skrivestil, dit emne, dit indhold m.v., og hvis du véd (bl.a. fra kommentarer og mails) at folk er glade for dine blogs, så er der intet galt i engangstrafik.

Tilbagevendende trafik er den bedste, for den koster dig ikke noget at pleje. Tilbagevendende trafik kan bl.a. være baseret på RSS-feeds, og linkning m.v.

Links

Indgående links er supergodt, fordi søgemaskinerne får et indtryk af hvor mange der synes dit indhold er godt. Nogle bruger Google AdWords til at tiltrække sig målrettet trafik, men jeg erkender blankt at jeg er for nærig til at bruge den strategi. Den er for dyr, og jeg er ikke tilhænger af at man skal have penge med på arbejdet. Tværtimod skulle bloggene gerne bygge sin egen “seed money” som du derefter kan udvide med nye produkter med. Det skal – med andre ord – hvile i sig selv.

Kommentarer på en blog

Hvis du ikke har læst artiklen “Kommentar-feltet på en blog” så kan den varmt anbefales.

Designet på bloggen

Skift designet på din blog så du er frisk med udseendet på din blog. Det gavner at indbygge nye skabeloner fra tid til anden, og frisk indhold er også godt for søgemaskinernes resultater.

Mere om hvordan disse ingredienser bygges sammen i næste uge. God weekend. 🙂

Leave a Response