Kommentar-feltet på en blog

Det er ganske morsomt at se, at der ofte går en del tid før nogle prøver at skrive en kommentar — og hvis de gør er enkelte ofte anonyme. De skal lige vejre stemningen, og se om indlægget kommer igennem.

Andre er langt mindre generte, og skriver straks en kommentar fordi de bliver motiverede af ens indlæg, og det er dejligt. Vi blogger jo for at danne forbindelser med vore læsere. En forbindelse behøver ikke altid ende med at blive en penneven for livet, men blot en fast læser som deler ens interesse. Disse i sidstnævnte gruppe er mindst lige så meget værd fordi de har VALGT deres niveau for deltagelse. Der skal være plads til alle.

Negative kommentarer

Når det er sagt får alle bloggere også negative kommentarer. Den slags kan have flere facetter, og alt lige fra “du er en idiot” til “hold kæft mand…. sikke en gang ævl” får lynhurtigt lov til at blive sendt. Den slags mennesker er ligeglade med, at de egentlig kan spottes på deres ip-nummer for de har tydeligvis den holdning at når vi har ytringsfrihed så skal din blog også være deres lille lokale legeplads.

Husk at sætte grænser for den slags. Det er i orden at være uenige. Al frihed indeholder et element af frihed under ansvar. Vi må i Danmark gerne give udtryk for vores uenighed. Det må man f.eks. ikke i Zimbabwe, Pakistan eller Kina. Sådanne steder kan en forkert udtalelse gøre at man mister hele sin levevej, og nogle har sågar sanktioner over for også familie og venner – til skræk for andre som måtte få samme oprørske tanke.
Den slags skal vi aldrig have.

Kvalitet frem for alt

Censur skal, når vi sorterer, handle om kvalitet. “Du er en idiot” er en kommentar som ikke indeholder nogen argumentation, og den indeholder heller ingen værdi hvis ikke der kan komme nogen gensidigheds-værdi. Gensidigheds-værdi ligger i, at vi får noget feedback vi kan bruge i vores videre arbejde med bloggen. Eller noget vi måske har overset.

Jeg anstrenger mig for at skrive nuanceret. Normalt har jeg tænkt over flere vinkler på en sag før jeg skriver på enten den private eller den politiske blog. Det samme gælder de andre danske blogs eller for den sags skyld de engelske blogs. Min blogning er nemlig en investering af tid. Jeg nedfælder de tanker og ideer som er kommet på hjerte på skrift for dels at give andre mulighed for at læse med, men også for at have en ressource jeg også selv kan vende tilbage til.

Blogs er for nogle rene dagbøger – eller fotoalbums – og det er lige så fint. For mig er det en biografisk opridsning også til gavn for alle parter, hvis de kan bruge nogle af mine betragtninger til noget. Jeg håber, i takt med at jeg skriver mere og mere, at ramme et segment som interesserer sig for det samme, og en artikel som denne må du f.eks. også gerne linke til eller kopiere når blot du husker at angive en kildereference. Altså skrevet af Henrik Blunck, og ikke noget med selv at tage æren for teksterne.

Det samme gælder kommentarer. Jeg synes alle fortjener at komme til orde, også dem jeg ikke nødvendigvis er helt enig med, men alle skal have en chance. Derfor må du og alle andre gerne komme med en bemærkning om det du mener, tænker og føler. Hold dig ikke tilbage, men husk at bloggen skrives af et menneske. Jeg gider ikke blive behandlet som din dørmåtte. Kan du ikke lide lugten i bageriet kan du starte din søgemaskine og gå videre ad den vej.

Kan du til gengæld medvirke til at vi alle lærer noget, så takker jeg på forhånd for at også DU er begyndt at kommentere.

Leave a Response