Lær PHP – e-bog eller video

Hvis du gerne vil lære at arbejde med PHP, så har du faktisk to valgmuligheder:

  • Mikkel Juhls e-bog “Start med PHP” som du kan finde her: http://mikkeljuhl.com/php/
  • Britt Malkas videokursus “PHP og MySQL for absolutte begyndere”

Hvad skal du vælge?

Jeg håber ikke du vælger at tage enten den ene eller den anden, for faktisk supplerer begge titler hinanden. Der ligger et meget grundigt arbejde bag begge titler. Britts videokursus er en videreudvikling af det oprindelige hæfte der engang blev udgivet med samme titel på IDG, og som nu altså indeholder et ekstra element i form af video.

Når det er sagt, så er styrken bag Mikkels udgivelse rent faktisk at man hurtigt føler sig hjemme i en flydende skrivestil med god teknisk baggrund – uden at blive “nørdet”. Det gør læsningen sjov og jeg ville personligt mene du med disse titler bliver ganske velfunderet hvis du en dag vil gøre din egen hjemmeside både dynamisk og lidt nemmere at vedligeholde.

Når du læser e-bogen samt følger videokurset (der også har en e-bog medfølgende) så får du god inspiration til at se hvordan du kan inddrage dynamiske elementer. Såsom f.eks. at have en fil med reklamer som du bagefter kan kalde de relevante steder. Den hurtige tanke der kommer til én er at du dermed også lynhurtigt kan skabe to-tre filer som passer med de reklameformater du f.eks. vil bruge når Google Adsense ikke kan levere en passende reklame.

Den slags sjove ting kommer når du føler dig hjemme i emnet, og begge titler har sin charme.

God fornøjelse og læselyst. Held og lykke med dine dynamiske hjemmesider. 🙂

Leave a Response